PODELI

Treći po redu festival klupske akustične muzike, “Sviraj MALO akustično!”, održaće se u periodu od 16. do 18. januara u novosadskom klubu “Boomerang” gde će nastupiti bendovi novosadske autorske scene Uvertira, Fusion, Gernika, Haos, Branislav Baturan (Kler) i Azil 5,domaćin ovog događaja.

“Sviraj MALO svoje!” predstavlja koncertnu afirmaciju nove srpske muzičke scene i bendova koji su nastali nakon 2000. godine i koji neguju pop-rok i alternativni zvuk u svom širem kontekstu. Od 2012. ovaj koncept se proširio i na akustično izvođenje muzike bendova koji su već nastupali na “Sviraj MALO Svoje” festivalu, a obuhvata konstantnu koncertnu promociju i podršku mlađih snaga kao i već afirmisanih bendova.

“Sviraj MALO svoje! je koncept koji je okupio bendove nastale nakon 2000. godine koji generalno nisu imali logističku podršku na nivou grada i države kao što se to dešavalo u neka ranija vremena. Ovo je glas naših generacija rođenih nakon ’80-te godine koja na svoj način pokušava se izrazi i deluje na kolektivnu svest i ukus” – kaže organizator događaja Borko Basarić.

Ulaz na sva tri događaja u okviru  “Sviraj MALO Akustično!” festivala biće besplatan.

Program i satnica:

16. januar – FUSION i UVERTIRA od 21h

17. januar – HAOS i GERNIKA od 22h

18. januar – BRANISLAV BATURAN (KLER) i AZIL 5 od 22h

Na naslovnoj fotografiji nalazi se bend Haos koji je prošle godine proglašen za najbolji na Gitarijadi u Ratkovu.