PODELI

Institut za javno zdravlje Vojvodine, zajedno sa brojnim partnerima, vas poziva da posetite Festival mentalnog  zdravlja 9. i 10. oktobra na prvom spratu SPENS-a od 17 do 20 časova. Festival je deo kampanje „Osloni se na mene sad ti“ kojom Institut za javno zdravlje Vojvodine obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja. Program festival uključuje interaktivne, kreativne i psihološke sadržaje. Posetioci će imati priliku da obiđu 40 štandova i da učestvuju u igrama za izgradnju poverenja, da provere svoj nivo asertivnosti, postave anonimno pitanje psihologu, saznaju koji tip zanimanja im najviše odgovara, učestvuju u nagradnim kvizovima, crtaju i boje i uče o osećanjima, u porodičnom kutku saznaju nešto o veštinama roditeljstva, a ukoliko se umore od svega, tu je i prilika za relaksacionu masažu.

Neki od programa koji vas očekuju su:

Igrica “Ne radi se, čoveče” – edukativna igrica za prevenciju narkomanije (utorak, 10. oktobar od 17 do 20h, 1. sprat, štand Udruženja Prevent)

„ŽIVA KNJIGA“ – kroz razgovor sa ljudima koji su često izloženi osudama i predrasudama sredine učimo da razvijamo empatiju i „ne cenimo knjigu po koricama“ (ponedeljak, 9. oktobar od 18.00 do 19.30)

MINI BIOSKOP – video prikaz aktivnosti  četiri udruženja: Novo kulturno naselje, Centar  Srce, Prizma autizma i Hanina nada (utorak 10. oktobar od 18 časova)

Predstava “Folie à deux: ko je ovde lud?” i razgovor sa glumcima, studentima psihologije (Amfiteatar SPENS-a, utorak 10. oktobar, 19 časova).
„ŠTA SVE MOŽEMO ZAJEDNO?“ – izložba likovnih radova dece iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ Novi Sad. Radovi su nastali kroz zajedničko istraživanje vaspitača i dece o dobrobitima solidarnosti i udruživanja (otvaranje izložbe 9. oktobar, 1. sprat SPENSA u 17 časova; izložba se može pogledati do 10. oktobra u 20 časova).

„POVERENJE“ – izložba izabranih foto priča pristiglih na konkurs Instituta za javno zdravlje Vojvodine (otvaranje izložbe 9. oktobar, 1. sprat SPENSA u 17 časova; izložba se može pogledati do 10. oktobra u 20 časova).

„OTKLJUČANO IZ DUŠE“ – izložba likovnih radova korisnika Doma za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški-Čudotvorac” Novi Bečej (otvaranje izložbe 9. oktobar, 1. sprat SPENSA u 17 časova; izložba se može pogledati do 10. oktobra u 20 časova).

„PORTRET – LICEM U LICE“ – izložba likovnih radova učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ Novi Sad nastalih kroz susret sa stanarima Gerontološkog centra Novi Sad (otvaranje izložbe 9. oktobar, 1. sprat SPENSA u 17 časova; izložba se može pogledati do 10. oktobra u 20 časova).

Posetioci festivala će moći da se prijave na raznovrsne besplatne psihološke radionice koje će se odigrati u periodu nakon 10. oktobra u prostorijama partnerskih organizacija.
Spisak radionica pogledajte ovde: https://www.facebook.com/events/368235693605850/

Organizator: Institut za javno zdravlje Vojvodine

Pokrovitelj: Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada

Domaćin: JP ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina” (SPENS)