PODELI

Festival Slobodna zona u Novom Sadu biće održan od 5. do 11. novembra na dve lokacije-u bioskopu Arena Cineplex i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Slobodna Zona je filmski festival osmišljen kao serija programa bazirana na angažovanoj, savremenoj filmskoj produkciji koji se bave aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta.

Sve aktivnosti Slobodne Zone rezultat su potrebe da afirmativno i jasno, na komunikativan i savremen način, podstaknemo debatu o brojnim gorućim pitanjima u svetu i položaju Srbije u njemu.

Tematski diverzitet dokumentarnih filmova na Zoni, njihova relevantnost i aktuelnost, i ove godine, imaju primat nad trivijalnostima svakodnevice.

Ove godine u fokusu su položaj žene u patrijahalnim i reperesivnim sredinima, izbeglička kriza u Evropi, odumiranje starih plemena, poremećaji ishrane kod tinejdžera, pitanja LGBT prava i sloboda iz jednog drugačijeg ugla, sukoba religija… 

Svečano otvaranje biće 5. novembra u 20.30h u bioskopu Arena Cineplex kada će biti prikazan film Ejmi. Narednog dana u isto vreme možete pogledati iranski film Taxi, a u subotu, 7. novembra film Ja, Erl i devojka na samrti. U nedelju od 20.30h biće prikazan film Mustang.

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine projekcije počinju od 6. novembra u dva termina:

6. novembar

18h-Dugme od sedefa, 20h-Moja mršava sestra

7. novembar

18h-Ples sa Marijom, 20h-Klub

8. novembar

18h-Kako prići slonu?, 20h-Ovnovi

9. novembar

18h- Sangailino leto, 20h-Opasna dela

10. novembar

18h-Taxi, 20h-Mustang