PODELI

Ovogodišnji 15. Festival uličnih svirača imaće i tri programa namenjena najmlađim Novosađanima – komičnu dečiju predstavu Muzički šou, interaktivni plesni spektakl Igra, igraj, igramo se i nastup žonglera i šoumena Spinusa.
Umetnički tandem Zorana Milošaković Tasić i Goran Balančević Balanac, glumci Pozorišta lutaka “Pinokio” i Malog pozorišta “Duško Radović” u Beogradu, za najmlađe posetioce Festivala uličnih svirača pripremili su predstavu pod nazivom Muzički šou.

Dobru energiju ponudiće i interaktivna plesna predstava za decu Igra, igraj, igramo se. Idejni tvorac predstave je Neda Popović, novosadski koreograf i plesni pedagog, a deca koja učestvuju u predstavi Igra, igraj, igramo se dolaze iz nekoliko novosadskih plesnih klubova (Studio Five, Partizan 2 i Profesional).

Spinus je mlad, energičan umetnik, koji odašilje pozitivnu energiju, a njegovo dugogodišnje iskustvo uličnog zabavljača osigurava, dobru povezanost s publikom.

Njegovo vešto žongliranje gotovo da hipnotiše posmatrače, a na​ kraju obično sledi​ grande finale na dva metra visokom monociklu.

Podsećamo da će Festival uličnih svirača biti održan u Novom Sadu od 3. do 5. septembra, a neki od učesnika koji su do sada najavljeni su i Phat Cat Swinger, Belgrade Dixieland Orchestra, My Buddy Moose, VIS Limunada, Miško Plavi, Ilija Ludvig, Don’t Touch Anything. Više o učesnicima možete pronaći na sajtu Festivala uličnih svirača.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Naftne industrije Srbije, Telekoma Srbije i Generali Osiguranja Srbije.