PODELI

Juče je počeo festival “Žilvernovske novonaseljske Iluminacije” koji će trajati do sutra, nedelje 29. septembra, a održava se u novosadskom naselju poznatom kao “Novo Naselje”.

Danas će na tri lokacije nastupati nekoliko izvođača. U Kaće Dejanović održaće se koncert mlade Nađe Vračarić od 19,30 sati praćen izvedbom Borisa Gabinjija, dok će atomsko sklonište ugostiti dva hora od 19 sati. Treća lokacija je u dvorištvu Đorđa Nikšića Johana, gde će od sati 19 cirkuski umetnici Nikola Đurđević i Tamara Sloboda vrteti vatru, nakon čega nastupa Dragan Špančić Goble na gitari.

Bogat program ne prestaje ni u nedelju, kad provod počinje povorkom lampiona od 19 sati iz Ulice Đorđa Nikšića Johana.

“Uputila bih molbu građanima na Naselju da pogase svetla i pridruže nam se u povorci, kao i da na raskrsnici Bulevara Slobodana Jovanovića i Jovana Dučića učestvuju u fleš mob senzaciji” – kaže Jelena Glamočanin iz organizacionog tima.

“Sklonište” u Ulici Todora Jovanovića ugostiće rok bendove Get off my property, Moluin Rouge i Fusion od 20,30 sati, a program zatvara duvački kvinintet iznenađenja.

Na polaznoj tački povorke, koja je u dvorište zgrade u ulici Đorđa Nikšića Johana br. 30, predstvanici Kulturnog centra Novog Sada će deliti promotivni materijal i biti dostupni za sva pitanja građana u vezi sa pripremom kandidature našeg grada za Evropsku prestonicu kulture.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.