PODELI

Dugometražni igrani film “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastao po istoimenom romanu Vladislave Vojnović, publika će imati priliku da premijerno vidi 25. aprila na svečanoj premijeri u Sava Centru u 20.30 sati.

Ulaznice za premijeru od danas se mogu naći u prodaji na biletarnicama Sava centra i Eventima.

Film će 26. aprila biti premijerno prikazan u novosadskom bioskopu Arena Cineplex, a od 27. aprila, naći će se na redovnom repertoaru svih većih bioskopa širom zemlje.

Ova uzbudljiva priča govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija, život je vratio u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je davno otišla u Ameriku, baba Stojanka nema kontakt već godinama i pati zbog toga.

Kozje usi - Gorica Popovic i Milica Spasojevic

Iako rođena u selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, a film čini niz zanimljivih situacija jer Stojanka pokušava da preživi kako zna i ume. Sin i snaja ne šalju pare, a i retko se javljaju, pa baba Stoja, kroz niz tragikomičnih situacija, pokušava da kupi unuci nove patike, unuku željeni bicikl, popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju za pare, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi…

Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom dašanjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo…

U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i “Bitlsi”, jer od čoveka sa kojim je ostala trudna baba Stojanka, kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.

Kozje usi - Nikola Kojo i Gorica Popovic

Uz Goricu Popović, zapažene uloge ostvarili su Slobodan Ćustić, mlada glumica Milica Spasojević, Nikola Kojo, a igraju i braća Sergej i Branislav Trifunović, otac Tomislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović…

Scenario potpisuje autorka romana Vladislava Vojnović, koja je ujedno i producent ovog ostvarenja uz direktora fotografije Miloša Spasojevića.

Scenograf filma je Dejan Anđelković, kostimograf Boris Čakširan, autor muzike Aleksandar Habić, montažu potpisuju Almir Kenović i Petar Jakonić.

Distributer filma je Art Vista.