PODELI

U petak, 14. novembra, u prepunoj sali njujorškog bioskopa „Quad Cinema“ održana je američka premijera filma „Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija“ kojoj su prisustvovali i režiseri filma braća Branimir i Nemanja Bala, te glumci Jelena Stupljanin, Milan Mumin i Majkl De Nola (Michael De Nola) kao i drugi članovi ekipe.

Milan Mumin, frontmen poznatog novosadskog sastava „Love Hunters”, u filmu igra samog sebe, spontano i iskreno opisijući kako teškoće imigrantsko života tako i odlučnost da ne odustane u potrazi za ostvarenjem svog sna. U pitanju je igrani film čija je priča velikom većinom bazirana na Muminovom životu u Njujorku dok kao taksista pokušava da sakupi novac za snimanje svoje prve američke ploče. Dogodovštine iz noćnih vožnji taksijem prepliću se sa svirkom sa bendom preko dana, tako da se može reći je i nesanica u velegradu jedan od aktera filma.

„Mumin je živopisan čovek, kome se svakog dana svašta dešava. Iz svih tih priča je trebalo izabrati najbolje za film, i nažalost nisu sve mogle da se uvrste.  Imali smo i jako dobru ostalu glumačku ekipu, jako dobru. I tek kada smo počeli da snimamo, kada je bilo i zanimljivih improvizacija od strane Mumina i glumaca, našli smo duh filma” otkriva Brane Bala.

Nakon prijekcije publika je imala priliku da kroz pitanja i odgovore sa članovima ekipe sazna više o filmu. Reakcije publike su bile jako pozitivne i nekoliko komentara se odnosilo na to to da su centralne teme filma ljubav, uspeh i žrtve koje se moraju podneti da bi se uspelo.

Jelena Stupljanin, koja glumi Muminovu dugogodišnju devojku Lelu, otkriva da je uživala radeći na ovom filmu. „Znala sam da je Milan muzičar ali vremenom sam upoznala i tu njegovu skoro dečje veselu stranu.  Naučila puno od njega tokom snimanja i naprosto ga pratila”, kazala je tokom razgovora sa publikom nakon premijere.

„Milan je divan čovek i jako je lako raditi sa njim, od samog početka osećao sam se kao da ga oduvek znam”, nadovezuje se Majkl De Nola koji u filmu igra Muminovog najboljeg prijatelja.

Prestizni Njujork Tajms daje sve pohvale autorskom dvojcu, braci Nemanji i Brani Bala. Oni su uspeli da pokažu kako se muzika i život nekako uvek prepliću, dodajuci da Milan Mumin možda peva samo za jednog čoveka, ali u tome nema ničeg sebičnog, kao i da je ovo jedno od najsvežijih ostvarenja o Njujorku od Ramina Bahranina i „Man Push Cart.”

Film se prikazuje u „Quad Cinema” do 20. novembra.

Danijela Milić, LeitmotivArts

Foto: M. Milatović