PODELI

Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je HT Nagradu publike za najbolji dugometražni fiilm na 12. Zagreb Film Festivalu, koji se zvanično danas završava.

Film je 19. oktobra otvorio program filmskog festivala u Zagrebu uz odlične reakcije publike, ali i puno pohvala u hrvatskim medijima.

Nagrade 12. Zagreb Film Festivala dodeljene su sinoć, ali Vuk Ršumović na žalost nije bio u mogućnosti da prisustvuje dodeli jer je trenutno gost Abu Dhabi Film Festivala gde se Ničije dete prikazuje u okviru selekcije New Horizons u društvu veoma kvalitetnih ostvarenja iz celog sveta.

Direktor Zagreb Film Festivala Boris T. Matić o filmu Ničije dete je rekao:
„To je sjajan film inspiriran stvarnim događajem i napravljen u srpsko–hrvatskoj koprodukciji, odlično snimljen, režiran i odglumljen. Scenarist i redatelj Vuk Ršumović je uspio ovu fantastičnu priču ispričati na divan način“.

Ničije dete je 24. oktobra imao premijeru u Grčkoj gde je prikazan u okviru takmičarskog programa 27. izdanja festivala Panorama of European Cinema, koji je počeo 16. oktobra u Atini, a pre dva dana, u četvrtak 23. oktobra, održana je projekcija filma na Serbian Film Festivalu u Sidneju.

Sve dobitnike nagrada 12. Zagreb Film Festa možete pogledati ovde.

Foto: Zagreb Film Fest