PODELI

Ukoliko još niste odlučili gde na godišnji odmor ove godine, ili pak niste tip osobe koja provodi odmor samo i isključivo ležeći na plaži, onda je Motovun u Hrvatskoj pravo mesto za vas!

Stari srednjevekovni istarski grad Motovun ugošćava po 21. put sineaste i ostale filmske entuzijaste iz mnoštva zemalja od 24. do 28. jula. Filmski festival prvi put održan 1999. godine polako, ali sigurno izrasta u najbolji festival u regionu i iz godine u godinu je sve bolje organizovan sa sve više projekcija, lokacija, nagrada… Ukratko, šta ovaj festival izdvaja od drugih je ljubav, entuzijazam i gostoprimljivost organizatora koji u svaki detalj ulažu puno truda, lokacija i projekcije na otvorenom nebu među zidinama starog mediteranskog grada, kao i predanost i lojalnost filmovima koji dolaze iz malih kinematografija, nezavisnih produkcija i koje teško da možete pogledati bilo gde drugde.

Pričajući o filmovima, predstavljen je i program 21. festivala. Ove godine, posetioci će moći da vide i uživaju u 19 novih ostvarenja u glavnom programu, kao i 19 specijalno odabranih nemačkih filmova u tematskoj podselekciji pod nazivom „Berlin u Motovunu“. Filmovi u glavnoj selekciji dolaze sa gotovo svih kontinenata (SAD, Argentina, Šri Lanka, Tunis…), uz naravno i nove domaće filmove sa područja ex-Yu. Prema tome, sigurni smo da će i najzahtevniji filmski gledaoci će pronaći nešto za sebe.

Na posletku, treba napomenuti da je Motovun udaljen na oko 3 sata vožnje od Zagreba, kao i da je besplatan smeštaj u kampu obezbeđen za sve koji kupe ulaznice. Radnici festivala takođe stoje na usluzi u traženju drugog smeštaja tokom trajanja festivala. Više o tome, kao i ulaznicama i samom festivalu možete pronaći na sajtu: www.motovunfilmfestival.com

Motovun Film Festival je festival s dušom.