PODELI

Karlovci Film Festival biće održan od 17. do 19. avgusta u Sremskim Karlovcima u kompleksu “Vidikovac” sa ciljem da se ovom mestu vrati status “filmskog grada” i da ljubitelji sedme umetnosti imaju razlog više za posetu.

Ideja organizatora je vratiti bioskop u Sremske Karlovce, epicentar srpske kulture i duhovnosti nakon skoro 20 godina bez prave bioskopske sale. Takože, ovim projektom žele oplemeniti i obogatiti turističku ponudu kako Sremskih Karlovaca tako i čitave Vojvodine, ali i Srbije.

Otvaranje festivala je 17. avgusta u 20h, a filmovi će se svakog dana prikazivati od 21h. Ukupno će biti prikazano šest filmova, a kompletan program biće poznat uskoro. Ulaz na festival biće besplatan.

Ono što je do sada potvrđeno su projekcije filmova: Lajanje na zvezde, Dovlatov, Rekvijem za Gospodju J, Osnove ubijanja i Novi Sad-Sremski Karlovci,kratki film iz 1928. godine.

U susret 2021. godini, kada Novi Sad dobija titulu Evropske prestonice kulture, Sremski Karlovci su tu da obogate sadržaj za posetioce tokom čitave godine, a ovaj festival je mali uvod u to.

Festival je podržala Opština Sremski Karlovci.

Prijatelji festivala: Arena Cineplex, Kulturni Centar grada Novog Sada, Društvo Novinara Vojvodine, Volonterska Omladinska Organizacija…

Foto: Ankica Mićašević