PODELI

Najmlađi prestonički festival bendova, Dangubin alternativni festival, koji se od oktobra održava u beogradskom klubu Danguba privodi kraju svoju prvu sezonu. Kroz faze takmičenja prošlo je oko 50 bendova sa teritorije cele Srbije,  a deset njih dobilo je priliku da se takmiči u finalu.

Festival su pomogli Beogradska škola zvuka, Audiopro artist, studio za probe Bumerang i Danguba foto studio.

Pobednik prema glasovima publike dobiće 20 hiljada dinara u kešu i photo session u Danguba foto studiju, drugoplasirani i trećeplasirani prema glasovima publike dobiće termine za probe u studiju Bumerang.

Žiri, na čijem će čelu biti profesor Akademije umetnosti iz Novog Sada i direktor Beogradske škole zvuka Ivan Kljajić, dodeliće bendu prema njihovom izboru snimanje pesme u vrhunskim uslovima.

Finale takmičenja će se održati 15. februara od 21.30h u klubu Danguba. A finalisti su Error 404, Downscript, Hand made puppets, ABS, Zeppelin, Maksima Gorkog, Second sight, Barka, Styigian Flames i MECE.

Oni će se publici predstaviti sa po tri pesme od kojih minimum jedna mora biti autorska. Revijalno će nastupiti bend WITCH1. Cena ulaznice, koja je ujedno i glasački listić, biće 200 dinara.