PODELI

EP izdanje: Sumrak bogova

Izdavač: Nocturno magazin (free download)

Iako se posle albuma “Decembar” mislilo da su ovi momci našli svoj put i potvrdili zvuk koji će biti prepoznatljiv kao njihov, izlaskom EP-a “Sumrak bogova”, sve se promenilo. Prvi zaključak, sazreli su i muzički očvrsli. Psihodelija koja je doduše vremenom svi više nestajala iz njihovih nota, na ovom EP-u je definitivno sahranjena. Amin. I bilo je vreme.  Fluid Underground izrodio je sjajne pesme.

Bend postoji 12 godina, čine ga Miloš Petrenj-gitara i vokal, Slavko Mladenović-gitara i vokal, Goran Mrvić-bas gitara i Bratislav Vukadinović-Bubanj.

Na EP-u se nalazi  pet pesma. i to pet vrlo jakih pesama. Prva koja nas dočekuje je pesma po kojoj je EP dobio naziv, “Sumrak bogova”. Na samom početku apsolutno je jasno da su Fluid Underground doživeli metamorfozu i izrasli u nešto mnogo bolje. Čvršći i jači zvuk, u potpunosti odgovraju specifičnom vokalu koji uz izuzetno energične gitare i bubanj i sam dobija određenu drskost.

“Korak po korak” je pesma u koju se energija iz prve pesme bukvalno prelila i nastavila da teče. Sjajan zvuk gitara i bubanj koji naprosto eksplodira u svakoj sekundi, u velikoj meri su, na žalost, “pojeli” zvuk bas gitare. Ova pesma je jedna od onih koje jedva čekam da čujem uživo.

Za razliku od prve dve pesme, treća po redu “Nedelja” je pesma sa pauzama i za nijansu mirnijim tonom. U tom smislu, malo je manje “napeta”.

“Kad cirkus dođe u grad” je instrumental u kom konačno bas dobija svojih 5 minuta.  Vrlo kratka i jasna numera.

“Sazvežđe” je pesma koja kojom se EP zatvara. Kao i na svim prethodnim, odlični gitarski rifovi, odlični vokali, mada se od svih pesama ova najviše izdvaja, jer se u njoj donekle cela priča smiruje.

EP “Sumrak bogova” je vrlo prijatno iznenađenje. Ono što mi je ostalo najupečatljivije jeste bubanj (poseban aplauz bubnjaru), i slab zvuk bas gitare. A ono što je za pohvalu je kompletan zvuk, odlični tekstovi i više nego odlična promena koja se na prvi zvuk osetila. Ocena za ovaj EP je 8. Nadam se da će nam Fluid Underground u budućnosti dati što više ovako dobrih pesama.

Spisak pesama:

  1. Sumrak Bogova
  2. Korak po Korak
  3. Nedelja
  4. Kad Cirkus Dođe u Grad
  5. Sazvežđe

EP možete preuzeti ovde.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.