PODELI

U četvrtak 13. marta u novosadskom Omladinskom centru CK13 pored beogradskog benda Young Husbands, nastupaju i dva odlična makedonska benda, Fonija i Culture Development.

Fonija je punk rock trio koji marljivo radi i stvara zarazno melodične pesme. Iako su članovi benda stari u proseku 20 godina ovaj bend je uspeo da izda čak četiri albuma u DIY stilu i da stvori solidnu bazu fanova u Makedoniji. Njihov nastup je karakterističan po zategnutim, brzim i melanholičinim melodijama i rifovima. Fonija se vodi idejom da se dobri bendovi uvek moraju čuti uživo na koncertu.

Culture Development su tinejdžeri koji prže emo-punk pod uticajem vašingtonske scene 80ih i francuske scene 90ih. Iako mlad, ovaj bend zvuči izuzetno snažno i ubedljivo poput ikona indie scene.

Bend Young Husbands je formiran 2008. u Beogradu, i u narednih nekoliko godina radio je na svom specifičnom muzičkom izrazu koji karakterišu energične pesme brzog tempa sa glasnim emotivnim nabojem, oštrinom pank roka i često eksperimentalnim pristupom post-hardkora. Bilo da pevaju o rađanju ili umiranju prijateljstva, životnim radostima ili neprilikama, superherojima ili običnim grešnicima, Young Husbands gledaju da ne budu preozbiljni, ali da ipak imaju šta da prenesu.

Početak koncerta je u 22 časa, a cena ulaznice je 200 dinara.