PODELI

Američka rok grupa Foo Fighters će svoj prvi samostalni koncert u regionu održati 19. juna 2019. godine u pulskoj Areni, saopštili su iz agencije LAA.

Premijerni nastup grupa Foo Fighters održaće u sklopu svoje evropske turneje, a broj ulaznica za koncert u Puli ograničen je na 7.000. Foo Fighters će odsvirati svoj puni samostalni celovečernji koncert, u trajanju od minimalno dva i po sata, poručuju organizatori.

Ulaznice za koncert u pulskoj Areni bit će u prodaji biti od 23. novembra, a cene se kreću između 370 i 460 kuna (između 5.900 i 7.300 dinara). U 24 godine postojanja, Foo Fightersi su objavili devet studijskih albuma, osvojili 12 Gremi nagrada i samo u SAD prodali preko 14 miliona albuma, a poslednji studijski album Concrete and Gold objavili su 2017. godine. Vodeća su grupa najvećih svetskih muzičkih festivala, a na samostalnim koncertima okupljaju veliki broj posetilaca, pa su ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u dva koncerta okupili 140.000 ljudi.

Dejv Grol, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994, nakon smrti Kurta Kobejna. U sledećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon kojih se, ustalila postava koju uz Grola čine Nejt Mendel na bas gitari, Kris Šiflet na gitari i Tejlor Hokins na bubnjevima. U grupu 2006. godine dolazi Pet Smir, Nirvanin gitarista sa turneja i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90-ih, a na klavijatururi je Rami Džafi koji s bendom sarađuje od 2005, ali je 2017. postao punopravni član.

U 2018. godini grupa je nastupala po Australiji i Novom Zelandu, a tokom leta su svirali u najvećim dvoranama i stadionima po SAD, poput Medison skver gardena u Njujorku, Fenvej parka u Bostonu ili Rigli filda u Čikagu. Turneju su završili na Kal Džem festivalu u okolini Los Anđelesa, festivala koji je pokrenula sama grupa i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bendova.

Izvor: rs.n1info