PODELI

Francuski sastav Wank For Peace trenutno se nalazi u Srbiji u okviru evropske turneje.

Turneja je počela  6. februara u Francuskoj, nakon čega je usledila Slovenija, a večeras, 8. februara,  ova ekipa gostuje u Zemunu u klubu “Fest”.

Sutra, 9. februara, i novosadska publika imaće priliku da isprati nastup ovog hardcore melodic punk benda,  na listi se potom nalazi i Lazarevac i na kraju Kruševac.

Wank For Peace na jednoj od kruševačkih bina naći će se već 11. februara. Svirka će biti održana u klubu “Zamajac” sa početkom u 21.30h, a ulaznica će koštati 200 dinara. Kao podrška, iste večeri, nastupiće i niški bend Harmless Maniacs. Ovo će ujedno biti prilika da francuska ekipa široj publici promoviše svoje poslednji album „Fail Forward“  objavljen 10. oktobra predhodne godine.

Wank for Peace nastao je 2008. godine i već naredne, 2009. objavljuje prvi album “Brain, Farts & Tits“. Naredne godine pojavila su se dva ep  izdanja, dok je početak 2011. godine obeležio još jedan ep, koji su momci iz Francuske objavili 2. januara. Sa pojedinim numerama Wank For Peace učestvuje na nekoliko kompilacija, a 2013. godine izbacuju i split album sa kanadskim sastavom Prevenge.

Harmles Maniacs iz Niša je mladi bend koji će u Kruševcu 11. februara zasvirati prvi put pred publikom. Za sebe kažu da sviraju sirovi američki hardcore punk osamdesetih sa sludge post uticajima. Jedan od članova ovog novog niškog sastava je i bivši pevač kruševačkog benda No Way Back Mika.

Nastup francuskog Wank For Peace i niškog  sastava Harmless Maniacs u Kruševcu omogućio je New Scene United.