PODELI

Večeras, u petak 12. septembra u novosadskom klubu Quarter, nastupiće zagrebački sastav Gabula i domaći bend Pentru Di Zeche Zeche iz Vrbasa.

Bend Gabula, jedan od najstarijih demo bendova u RH, osnovali su Igor Božiček (gitara, vokal) i Denis Čihor (bubnjar) krajem 1986. godine.

Ime benda se samo nametnulo jer su, u to vreme imali problema (bili u gabuli), što se tiče opreme, devojaka i svih ostalih problema koji prate mlade muzičare, pa je to stanje bilo i inspiracija za jednu od prvih pesama “Gabula”.

Stanje hibernacije benda traje oko 13 godina, ljubav prema muzici ostaje i leta 2009. se ponovno okupljaju, slave 23 godine Gabule rođendanskom svirkom u Zagrebu. Teško se mogu svrstati u neki određeni žanr jer posebnost svakog člana benda pridonosi raznolikosti izraza, tako da se isprepleću i rock i hard rock i pop u zavisnosti od autora pesme, ali naglasak je na rock zvuku iz “osamdesetih”.

Gabula ostaje verna svom izvornom zvuku i vlastitim autorskim pesmama uz evoluiranje u produkcijskom smislu. Albumom “Kao ti i ja” konačno gube status demo benda.

Ovaj prvenac, sniman je i produciran u studiu SIPA music, produkciju potpisuje Silvio Pasarić, tokom 2013. godine. Sastoji se od 14 pesama nastalih uglavnom između 1986. i 1991. god. u izdanju DALLASRECORDSA/SIPA MUSIC.

Članovi Gabule su još: Christian David Gadler ( bas, vokal) i Željko Lončarić (gitara).

Pentru di zeche zeche je vrbaški bend formiran 2004 godine.

Trenutno nastupa kao trio: Milorad Novaković (vokal, gitara), Marko Aleksić (bass gitara) i Boris Fazekaš (bubanj).
“Sviramo alternativnu gitarsku muziku, a tekstovi pesama su na srpskom jeziku. Bojimo oko 20-ak naših pesama i radimo na izdanju prvog albuma” izjavili su.

Ulaznice možete nabaviti na ulazu u klub po ceni od 250 RSD.
Vrata kluba se otvaraju od 21h, a organizatori napominju da će koncert početi na vreme u 22h!