PODELI

GARAGE FIRE! Campus Fest 2013 održaće se 3. jula na Letnjoj pozornici Doma kulture Studentski grad u Beogradu.

Festival, koji se ove godine održava peti put ugostiće bendove kako iz Srbije tako i iz regiona: Threesome, RECYCLEBeINg, The Schtrebers, Saša 21 (Hrvatska), Črni Peter (Ljubljana, Slovenija).

GARAGE FIRE! CAMPUS FEST je jedinstvena muzička manifestacija koja neguje i promoviše autorsku, alternativnu rock & roll muziku koju stvaraju umetnici iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije, pa i celog sveta.

Garažni rok odlikuje sirovost i iskrenost muzičkog izraza i ovaj muzički pravac ima veliki broj poklonika širom sveta. Garage Fire! Campus Fest je prvi festival ove vrste u Beogradu. Festival je neprofitnog karaktera, što podrazumeva besplatan ulaz za sve posetioce i osigurava programski kvalitet i integritet. U slučaju kiše koncerti se pomeraju za sledeći dan.

Threesome su eksplozivan surf rok bend iz Beograda. U početku, bavili su se samo instrumentalnom muzikom, da bi potom izrasli u bend koji neguje rok stil ranih ’60-tih godina kao i novi talas, pank i math rok.

RECYCLEBeINg su intelektualni post punk band koji eksperimetiše sa zvukom i rečima. Bend je nastao u junu 2009. godine od grupe muzičara okupljenih za nastup na festivalu Novi Balast. Od tada su imali veliki broj nastupa po klubovima u Beogradu. The Schtrebers su instrumentalni muzički sastav iz Beograda. Sastav postoji već trinaest godina, a prvo izdanje su objavili 2013. godine. Do sada su održali na desetine koncerata po beogradskim klubovima, ali i širom Srbije. Njihov zvuk je žanrovski dosta raznovrstan, nabijen energijom, a zajednički imenilac jeste instrumentalni hard rok.

Saša 21 (Pula, Istra, Hrvatska) Indi, punk rok bend sa veoma lucidnim stihovima. Frontmen je Sale Veruda, gitarista i osnivač Kud Idijota.

Črni Peter (Ljubljana, Slovenija) tročlani sastav osnovan u proleće 2012. Inspirisani muzikom punk bendova ’80-tih. Garažni, postpank bend.

Početak je u 20h.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.