PODELI

Ovogodišnji muzički program nove dvorane „Apolo“ počinje koncertom „Džangl je masivan!“ kada će nastupiti General Levy (UK), Rahmanee i Sajsi MC.

Ovaj koncert zakazan je za petak, 17. januar, sa početkom u 21h.

Cena ulaznice je 300 dinara u pretprodaji, 500 dinara biće na dan koncerta.

General Levy je veteran britanske urbane muzičke scene. Rođen kao Paul Levy u Londonu 1971. godine, Levy je odrastao u turbulentnom društvu Harlesdena i Wembley-a, okružen različitim uticajima Zapadne Indije, Evrope, Azije i Afrike. Bio je inspirisan svojim starijim bratom Winston-om Irie-em, koji je imao veliku kolekciju ploča, od ska do rock steady, od calypso do soul muzike, ali i hip hop i reggae muzike, što je Levy-ju bilo odlično polazište. Od 1981. godine Levy je počinje da sakuplja sound system, dancehall trake iz Jamajke i Velike Britanije, a inspiraciju za svoje pesme pronalazi u atmosferi živih seansi sa kaseta.

U dvanaestoj godini Levy je počeo da piše stihove, a u četrnaestoj je već imao svoj sound-system, kojeg je oformio sa prijateljima, pod nazivom “Third Dimension”. Bio je to tek prvi od mnogih sound-systema sa kojima je Levy sarađivao. Kretao se među raznim sound systemima severo-zapadnog Londona, kao što su “Vigilante” iz Stonebridge-a, i “Java Nuclear Power”, gde je upoznao Joe 90 i njegovu ekipu, ali tek je “TipperTone Sound” zaista najavio dolazak General Levy-ja na britansku MC scenu. Levy je izgradio ugled nadarenog i kreativnog MC-ja, i nakon nekoliko godina ponuđeno mu je da snimi studijske radove.

Lloydy Crucial i Robbo Ranx su prvi producenti koji su sarađivali sa Levy-jem na studijskim projektima, objavljujući underground stvari kao što su “Tell Me Why” i “You Can’t Hurry Love”, u kojoj je Levy pevao zajedno sa dugogodišnjim vokalom Jnr Dan-om. Levy je zatim radio sa jednom od najvećih nezavisnih reggae-dancehall izdavačkih kuća “Fashion Records”, kada je, zajedno sa njenim vodećim producentom Gussie P-jem, izbacio niz underground-dancehall hitova, npr. “Original Length and Strength”, “Heat”, “Breeze”, “The Wig” i “Champagne Body”. Svoj prvi album, izdat 1992. godine za Gussie P-ja, pod nazivom “Double Trouble”, snimio je u saradnji sa jamajčanskim superstarom Capleton-om, što je potvrdilo Levy-jevo stupanje na internacionalnu reggae scenu. Kasnije je sarađivao sa raznim britanskim etiketama, kao što su “Justice Records”, “Fashion Records”, pod kojom je izdao i drugi album ‘Wickeder General’, koji je proglašen za najbolji reggae album u 1992. godini. Fashion Records-u i General Levy-ju je ponuđeno 1993. od strane London Rec da objave re-izdanje nagrađivanog albuma “Wickeder General” sa bonus pesmama i izmenjenog naziva “Wickedness Increase”, sa koga je za singl odabran klasik Toots and the Maytals pod nazivom ’MonkeyMan’. U proleće 1994. godine, Levy je sarađivao sa nezavisnom jungle-etiketom “Renk Records” i eminentnim producentom M Beat-om, koji je već imao ogroman ugled na underground jungle sceni. Saradnja je bila i više nego uspešna, i stvar “Incredible” je izdata juna 1994. godine, napravivši haos na sceni, pa je London Records preuzeo i objavio, izbacivši je na međunarodne mainstream liste. Od tada General Levy je sarađivao sa različitim producentima, kao što su Sly & Robbie i Sting International, Shaggy, Steelie & Cleevie, Artful Dodger, Jetstar, Ajang, Joe Grind, Gussie P, Stingray, Heartical Records, itd. Levy ostaje “Lionheart” artist, boreći se sa usponima i padovima muzičkog biznisa.

DJ Rahmanee se upušta u drum&bass vode 1999. godine u malom, ali kultnom beogradskom klubu “Dolar”, gde je radeći sledeće 4 godine izbrusio DJ veštine.

Od tada do danas radio je kao rezident DJ u svim većim klubovima u Beogradu i bio podrška skoro svim globalnim drum&bass izvodačima koji su gostovali u Srbiji poput: DJ Hype, LTJ Bukem, DJ Marky, Grooverider, EZ Rollers, Bad Company, Drumsound, Pendulum, Shy FX, Benny Page, Goldie, Roni Size …

U svojim setovima kombinuje različite stilove drum&bass i jungle zvuka, što njegove nastupe čini dinamičnima i izuzetno plesnim. Kako i sam kaže, voli osetiti atmosferu u klubu pri cemu hirurški precizno bira selekciju, a na koju niko ne uspeva ostati ravnodušan.

Iza sebe ima više od 500 nastupa u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Nemačkoj, Bosni i Austriji.

Tokom prethodnih godina objavio je trake za etikete kao što su BPM Records, Mir Records i JungleXpeditions.

Nedavno je u saradnji sa Filipom Motovunskim isproducirao EP za kanadski label JungleXpeditions pod nazivom “Sort Dem Out”, koji se može pronaći na svim boljim online shop-ovima.

Sajsi MC je pseudonim iza koga se krije beogradska reperka Ivana Rašić. Započela je kareriju sa bendom Sajsi 2002. godine, da bi od 2009. počela da nastupa solo. Kao solo izvođač izdala je dva full-length albuma, „Daleko je Dizni“ i „Od 12 do 6″, kao i mini album „KNVK“ sa B.K.O.-om

Ulaznice za sve programe Doma omladine mogu se kupiti na biletarnici dvorane „Apolo“. Radno vreme biletarnice je od 12h do 18h, subotom od 14h do 18h.