PODELI

Sinoć su u punoj beogradskoj Hali sportova koncert održali legendardni Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo.

Koncert je počeo sjajnom predgrupom koja je atmosferu zagrejala do savršenstva. Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića razmrdala je prepune tribine i parter praveći tako najbolji mogući uvod u veče koje se s punim pravom može nazvati plesno. Legendarni Fejat Sejdić, osnivač orkestra jedan je od najpoznatijih virtuoza na trubi sa ovih prostora za čije se umeće pročulo odavno širom sveta, pa otud i prijateljstvo njegovog orkestra sa svetskim veličinama kakvi su Gipsy Kings.

gipsy kings 2

Nakon što su izašli na binu, Gipsy Kings by Paco & Mickael Baliardo počeli su nastup laganijim numerama. Smenjivali su se poznati hitovi poput “Quiero Saber”, “Habla Me”, “Bem Bem Maria”, “Un Amor”, “A mi manera”… Baš kako to flamenko i zahteva, sa bine su dopirale vibracije prepune emocija i strasti koje vas a da i ne primetite odnesu na daleke peščane plaže i romantične večere u suton.

gipsy kings

Razigrana publika pevala je i plesala uz ritam španske gitare bez predaha. Usledile su pesme “Volare”, “Baila Me”, “Bamboleo”, “Djobi djoba” dok je Rikardo Baliardo, jedan od rodonačelnika današnjeg stila Gipsy Kingsa, izvodio bravurozne solaže na gitari.

Na samom kraju koncerta Orkestar Fejata i Nebojše Sejdića pridružio se ”džipsijevcima” na bini gde su zajedno izveli nekoliko najpoznatijih numera i tako završili koncert na najlepši mogući način. Fluid koji postoji između ove dve ekipe i sklop takvih muzičkih veličina na jednom mestu, scena je koja će svima, koji su sinoć bili u Hali sportova, ostati duboko urezana u najlepše sećanje.

Gipsy Kings 3

Više fotografija pogledajte ovde.

Foto i tekst: Marina Pešić