PODELI

Prošlo je gotovo trideset godina od osnivanja diskografske kuće METROPOLIS, tačnije od objavljivanja prvog izdanja, antologijskog albuma grupe Dža ili  Bu- “Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju”.

U želji da obeleže svojih prvih “30 godina rokenrola” odlučili su da organizuju Metropolis Music Fest koji će se održati u nedelju, 2. jula, u prostoru kluba Barutana.

Na festivalu će nastupiti bendovi koji su pre tri decenije početak svoje karijere vezali upravo za ovu izdavačku kuću: Dža ili Bu, Džukele (Nafta) i Goblini koji će u okviru festivala održati dvosatni koncert.

Biće to još jedno “osvajanje” novog prostora, naime šabački pankeri će prvi put nastupiti u “tvrđavi dobrog provoda”, klubu Barutana. Tim povodom su Goblini objavili novi spot, live verziju kultne pesme “U odbrani zla”, snimljene na prošlogodišnjem, rasprodatom koncertu u atrijumu Beogradskog sajma.

Ulaznice za festival po ceni od 2000,00 dinara (2.500,00 na dan koncerta) su dostupne na tickets.rs, dok je specijalno dizajnirane ulaznice moguće kupiti u prostorijama Metropolisa, Makedonska 21.