PODELI

Peta nedelja APA Beer Gardena u Beogradu najavljena je kao punk nedelja u okviru koje su planirani  nastupi bendova Atheist Rap, Goblini i Six Pack.

Atheisti su nastupili u sredu, 13. jula, dok su sinoć, 14. jula, nastupili šabački Goblini. Usled najavljenih vremenskih neprilika za petak i subotu, nastup benda Six Pack je odložen za ponedeljak veče od 21.30h.

APA Beer Garden je odlično osmišljena manifestacija koja je za vreme vrelih letnjih dana i noći najbolji način da se rashladite, a pri tom i odlično preovedete uz odlične koncerte. Ove godine Novosađani su osetili duh Beer Gardena na Štrandu od 24. juna do 2. jula u okviru kog su mogli čuti neke od najpopularnijih bendova naše muzičke scene, a istu priliku da uživaju i dobroj muzici i pivu imali su i Kragujevčani. Mi smo nakon novosadskog izdanja rešili da proverimo situaciju na Adi Ciganliji, a sinoćnji koncerti bili su više nego dovoljan razlog da 14. jula skoknemo do Beograda.

Goblini su ekvivalent za dobru svirku i atmosferu te se odličan provod na njihovim koncertima ni jednog momenta ne dovodi u pitanje. Tako je, naravno, bilo i sinoć. Ove večeri tri benda nastupila su pre njih, a to su bili beogradski sastav Mrka kapa i dva novosadska benda, Mutant Urban Dance Ansambl i Neprijatelj prelazi zeku.

Sinoć sam se sa bendovima Mrka kapa i Mutant Urban Dance Ansambl prvi put susrela uživo i moram priznati da su bili odlična uvertira za muzički spektakl koji nas je do kraja večeri čekao.

mrka_kapa_foto_ivana_jovanovic

Bendu Neprijatelj prelazi zeku ovo nije bio prvi nastup sa Goblinima. Beogradska publika imala ih je prilike čuti kao jedne od gostiju na tradicionalnom koncertu Goblina u bašti SKC-a 5. septembra prošle godine, i čini se da je nastup urodio plodom. Ne tako mali broj njih pevao je sinoć zajedno sa “Zekama” sve njihove pesme što se može nazvati odličnim uspehom ako uzmemo u obzir činjenicu da se, iz ne znam kog razloga, bendovi iz Vojvodine vrlo teško domognu beogradske publike. Zeke uveliko rade na novom albumu kojim će sigurno skrenuti mnogo više pažnje na sebe kako medija, tako i publike.

npz_foto_andrea_magazin

Za vreme nastupa benda Neprijatelj prelazi zeku svi oni koji su do tada sedeli na klupama počeli su lagano prilaziti bini i pripremati se za potpuni haos koji je nastao prilikom prvog zvuka sa bine popularnih Goblina.

Osećaj za vreme sam izgubila još na samom početku pa ne znam ni kada su počeli ni koliko dugo je trajao koncert, ali u okvirno sat i po Goblini su svoje fanove obradovali kako starim tako i hitovima sa poslednjeg albuma “Roba sa greškom”.

A među fanovima uglavnom mlada populacija, tačnije deca i mladi u prvim redovima! Iako su prošarali setlistu novim, ipak su dominirale one starije koju su neki novi klinci pevali u glas sa Golubom.

publika_foto_ivana_jovanovic

Dvadeset dve pesme (da, brojala sam) u regularnom delu i četiri pesme na bis nije bilo dovoljno prepunom APA Beer Gardenu. Kao i uvek, Goblini su ostavili srce na terenu i zbog toga ih publika toliko voli. Svaki atom svoje snage ostavljaju na bini, a razmena ljubavi između Goblina i publike oseti se u vazduhu. Naravno da su hteli još. Naravno da bi ih slušali do jutra, ali Goblini su već u petak ujutru morali da voze svoj voz ka Zlatiboru gde nastupaju večeras u okviru festivala HillsUp. Ako ste u blizini, obavezno se čekirajte gore i ne propustite sjajan provod.

Kao i svaki put, Goblini sa mlađim kolegama priredili su nam još jedno veče za pamćenje, te nema ni jednog razloga da to ne ponovimo i svaki sledeći put kada nam se nađu blizini. Poslušajte me, pa nemojte ni vi 🙂

Tekst: Andrea Magazin

Foto: Ivana Jovanović / Andrea Magazin

Galerija fotografija Goblina može se pogledati OVDE.

Galerija fotografija benda Neprijatelj prelazi zeku može se pogledati OVDE.