PODELI

Nakon singlova koje su iznedrili Hladno Pivo i Rambo Amadeus, sa kompilacije posvećene punk legendama, bendu KUD Idijoti, stiže i singl iz kuhinje šabačkih GOBLINA. U pitanju je obrada numere”Marjane, Marjane” sa albuma “Megapunk”.

“Jako nam je drago što možemo da budemo deo ove priče gde su se okupili svi bendovi iz bivše Jugoslavije. KUD Idijoti su vrlo važan bend kada pričamo o našoj punk sceni i nadamo se da će ova kompilacija i nekim novim klincima objasniti koliki je uticaj ova četvorka imala na sve bendove koji trenutno rade i stvaraju”, ističu šabački pankeri.

Kompilacija “Za Tebe – a tribute to KUD Idijoti” će svetlost dana ugledati 14. oktobra, kada je godišnjica smrti pevača Branka Črnca Tuste. Na kompilaciji je učešće uzelo 25. bendova, A pored Hladnog Piva, Ramba Amadeusa i Goblina, svoj doprinos su dali bendovi Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Lačni Franz, Novembar, Psihomodo Pop, Tito’s boys i mnogi drugi.

Izdavač kompilacije je kuća Nocturne Media, a sav prihod ostvaren od prodaje fizičkog i digitalnog izdanja će biti uplaćen u humanitarne svrhe, fondu za decu obolelu od malignih bolesti.

Foto: Marko Ristić