PODELI

Sedamnaesti NS Koncert godine biće održan u subotu 10. decembra, 23 godine posle održavanja prvog Top Plus Koncerta godine, 1993. U subotu, 10. decembra 2016. u Velikoj dvorani SPC “Vojvodina” (SPENS) u 16 h počinje tradicionalna novosadska manifestacija na kojoj su do sada nastupale sve najvažnije grupe sa prostora sadašnje i bivše države.

Ove godine na NS Koncertu godine, publici će se predstaviti Goblini, Ritam Nereda, Van Gogh, Urban & 4, Kolja i Grobovlasnici, Bjesovi, Direktori, Irie FM i Čovek vuk. dok će čast da otvore ovogodišnji festival pripasti mladim i neafirmisanim bendovima – pobednicima 50. zaječarske Gitarijade, sastavu Hadži prodane duše, kao i grupi Harlekin, koja je pobedila na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču.

Pokrovitelj i ovog NS Koncerta godine je Grad Novi Sad, a koncert je i petu godinu zaredom od Uprave za kulturu dobio status događaja od izuzetnog značaja za Grad. NS Koncert godine je za više od dve decenije svog postojanja bio vidljiv kulturni svetionik i znatno je doprineo da Novi Sad bude spreman za titulu Evropske prestonice mladih, kao i da nedavno bude proglašen Evropskom prestonicom kulture 2021.

Dizajn za ovogodišnji NS Koncert godine uradili su naš poznati strip crtač Branislav Bane Kerac i njegov sin Tara Kerac, a za tehnički deo koncerta, kao i do sada, zadužen je novosadski Studio Berar, koji će ovom prilikom predstaviti novi sistem ozvučenja i rasvete.

Ulaznice možete kupiti od ponedeljka, 24. oktobra, u prodajnoj mreži GIGS TIX-a širom Srbije, online, kao i na blagajni Spens-a u Novom Sadu. Do nedelje, 30. oktobra, u ponoć ulaznice za parter će se prodavati po promotivnoj ceni od 1.000 dinara. Nakon promotivnog perioda, ulaznice će se prodavati po ceni od 1.250 dinara za Parter i tribinu Zapad 2, kao i 1.350 dinara za tribinu Zapad 1 – sedenje. Cena svih ulaznica na dan koncerta (ako ih ostane u prodaji) iznosiće 1.450 dinara.

U okviru promocije NS Koncerta godine 2016, na zvaničnom Koncert Godine YouTube kanalu imate priliku da slušate i gledate skoro sve najznačajnije snimke sa starih NS Koncerata Godine, uključujuci mnoge legendarne nastupe (EKV, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Miladojka Youneed, Bloodbath, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi…), prvi put ekskluzivno i snimke sa NS Koncerta Godine 2015, u full HD kvalitetu slike i stereo zvukom, kao i veliki broj starih i od zaborava sačuvanih muzičkih spotova nekadašnje NS plus produkcije (Džukele, Love Hunters, Obojeni Program, Boye, Goblini, Bjesovi, Gluve kučke, Instant Karma, stari Van Gogh) i mnogi drugi. Takođe, u arhivi postoje, zahvaljujući ljubaznosti RTV – a, i kompletne snimke u visokoj rezoluciji nastupa svih izvođača sa prethodnih NS Koncerata Godine.

Požurite sa kupovinom ulaznica, jer vas očekuje još jedan nezaboravan NS Koncert Godine, događaj koje se prepričava i pamti zauvek, u subotu 10. decembra 2016. sa početkom u 16h!