PODELI
Foto: Marko Ristić

Legendarni šabački pankeri Goblini rado su viđeni gosti u svakom gradu, a ovog vikenda družiće se sa publikom u Nišu, posle pune četiri godine i u Novom Sadu gde su poslednji kontakt sa publikom u ovom gradu imali na ovogodišnjem Exit festivalu.

Niški koncert će biti održan u petak, 17. septembra, na platou kafea „Pozornica“ u Tvrđavi sa početkom od 21h, dok će novosadski koncert biti održan u Borisovom ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Goblini će ovom prilikom promovisati svoj novi studijski album “Jednina”, koji je objavljen pre skoro dve godine pod okriljem beogradske izdavačke kuće “Metropolis Music” i na njemu se nalazi deset kompozicija. “Dugo smo radili na ovoj ploči i jako smo ponosni na ono što smo napravili. Na publici je da presudi da li je ovo dobar album“, izjavili su momci iz benda.

Pored Pesama sa pomenutog albuma, na repertoaru će se, naravno, naći i sve miljenice publike, kao što su “Anja”, “Magnovenje”, “Ima nas”, “Daleki put”, “Cipjonka”, “Voz”Š i druge. Koncert će trajati skoro 2 sata i biće jedan od retkih celovečernjih koncerata Goblina ovog leta.

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih pank-rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili šest studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

Ulaznice za koncert u Nišu su u prodaji u kafeu “Pozornica”, koji se nalazi na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, kao i u Cd Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza).

Ulaznice po promotivnoj ceni za novosadski koncert su rasprodate i od danas ih možete kupiti po redovnoj ceni od 1200 dinara ovde. Na dan koncerta, biće pušten izuzetno ograničen broj ulaznica po ceni od 1500 dinara ukoliko kapacitet prostora to bude dozvoljavao.