PODELI

Na današnji dan 1994. godine  preminuo je Milan Mladenović, frontmen grupe EKV. Milan je rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu gde je prošle godine jedna ulica dobila ime po njemu.

Prvi bend u kojem je bio zvao se Limunovo drvo i osnovao ga je sa Dragomirom Mihailovićem Gagijem s kojim je kasnije osnovao i bend Katarina II. Takođe je i jedan je od osnivača grupe Šarlo Akrobata.

U Katarinu II 1982. godine dolazi Margita Stefanović Magi. Nakon što je prestao da bude član grupe Katarrina II, Mihailović im uskraćuje pravo na korišćenje tog imena i nakon toga grupa bira novo ime – Ekatarina Velika.

Iako je napoznatiji po radu u grupi EKV, Mladenović je bio učesnik i drugih muzičkih projekata kao producent, autor filmske muzike i jedan je od pokretača antiratnog projekta „Rimtutituki“ u kojem su učestvovali i bendovi Partibrejkers i Električni orgazam.

U avgustu 1994. godine, nakon nastupa na festivalu u Budvi, prebačen je u bolnicu gde mu je ustanovljen tumor na pankreasu. Bolest je brzo napredovala i posle nepunih tri meseca Milan je preminuo u Beogradu 05. novembra.

Povodom godišnjice njegove smrti u Novom Sadu danas će biti održano veče posvećeno Milanu Mladenoviću u klubu “Fabrika”.