PODELI

DJ, producent, vizuelni umetnik, glumac i vizionar, Goldie MBE, i priznati inžinjer zvuka i producent, James Davidson, udružili su snage u projektu Subjective, čiji album treba da izađe za etiketu Sony Music Masterworks.

Album pod nazivom Act One – Music For Inanimate Objects sadrži 12 pesama koje spajaju elektroniku,ambijentalnu i orkestarsku muziku, a u prodaji će se pojaviti 21.septembra.

Malo je imena u muzičkoj industriji koja su ostvarila tako dubok uticaj na savremenu plesnu muziku, kao što to čini Goldie. Od njegovog debi albuma kojim je probio granice žanra, “Timeless”, Goldie neprestano stvara, izaziva i nanovo redefiniše sub kulturu već poznatu po eksperimentisanju. Act One – Music For Inanimate Objects je najsvežiji primer jedinstvenosti ovog producenta.

Druga polovina projekta Subjective, James Davidson, koga Goldie opisuje kao “vanserijskog inžinjera i neobičnog producenta, prethodno je radio na projektu Metalheadz (pod alijasom Ulterior Motive sa kolegom, muzičarem Gregom Hepworthom), a takođe je pomogao Goldiju u produkciji njegovog albuma The Journey Man (2017). Upravo je ova saradnja organski prerasla u Subjective, koji prestavlja progresivnu evoluciju obojice učesnika:

“Ovo nije samo saradnja Uterior Motive sa Goldiem. Ovo je vizija projekta Subjective”, objašnjava James i dodaje: ”Bilo je uzbudljivo nemati granice u kreativnom procesu, mi smo jednostavno pratili ono što nam je delovalo pozitivno”.

Album Act One – Music For Inanimate Objects  jedan je od najprijemčivijih Goldijevih dela do danas, ali to i dalje znači da je ostao bezkompromisno i neoprostivo najbolji u spajanju klasične, ambijentalne i elektronske muzike, sa izuzetnošću koju samo predvodnici mogu. U fuziji sa kreativnim naklonostima Jamesa Davidsona, omogućeno im  je da potpuno slobodno istražuju domete tempa, emocija i soničnih pasaža, što Subjective čini jednim organizmom sačinjenim od dva umetnika rođena sa predodređenom kompatibilnošću.

“Uvek sam bio borac u muzici i uz svo poštovanje, davno izašao izvan okvira. Dolazim iz ere koja je izrodila tri decade –od ’80 naovamo i smatram da sam uvek razvijao progresivni drum’n’bass zvuk. Ali ovaj album je profinjen, jedan u koga se nožete zaljubiti, uroniti, ili jednostavno slušati uzput, i sve radi”, objašnjava Goldie.

Na albumu učestvuju Natalie Duncan i Tyler Lee Daly, sa kojima Goldie često sarađuje. Prvi skinuti singl  je kompozicija “Inkolelo” koji sadrži semplove The Beating Heart project.

Goldie će nastupiti u Beogradu u okviru Belgreat festivala koji će se na plaži Lido održati 27. i 27. juna.