PODELI

Good Ol Bastards  drugi video singl sa albuma „Fits Nice“ za pesmu „Five Quarters“, snimio je u „old school“ varijanti jer je i sama pesma to zahtevala.

„Five quarters“ je verovatno svirački najkompleksnija pesma na albumu, tako da je za nju nužno snimljen i „svirački“ spot, bez ikakvog scenarija ili prateće priče. Crno-beli kadrovi dodatno ističu težinu koju pesma nosi u sebi. Spot je snimljen uz pomoć prijatelja (Miloš, Ivan, Zoran) kojima bend duguje veliku zahvalnost.

Debi „long play“ album „Fits nice“ (izdavač – Take It Or Leave It Records) sniman je u studiju „Psycho therapy“ u Nišu pod producentskom palicom Nenada Pejčića (Novembar, School bus) tokom zime 2015 /16. Snimljeno je 10 pesama koje najbolje opisuju pojedinačne muzičke uticaje unutar benda koji su blendovani u novi, zajednički umetnički izraz.

Bend Good Ol’ Bastards nastao je u Knjaževcu 2013. godine, a već naredne objavljuje i svoj debitantski EP „…so many levels!“. Muzika koju Bastardsi sviraju je fuzija više različitih muzičkih žanrova, pa se može nazvati stoner/ groove/ blues/ grunge/ alt rock.

Od brojnih nastupa posebno se izdvajaju Belgrade demo fest 2016. gde su osvojili prvo mesto po stručnom žiriju, Drum Dum Fest 2015. u Leskovcu, Green fest Soko banja i FAK fest u Knjaževcu 2016. Ono čemu se Bastardi najviše raduju su lajv nastupi gde stvaraju jedinstvenu energiju, bilo da sviraju na velikim binama ili u malim klubovima, a nadaju se da će im predstojeća popularnost doneti veliki broj svirki.

Album „Fits Nice“ možete naći na Deezer servisu OVDE.