PODELI

Nakon velikog uspeha njihovog poslednjeg singla „Vila“, sarajevski bend Skroz odlučio je prekinuti kreativnu pauzu i počastiti publiku novom pesmom i spotom. Pesma se zove „Ego“ i rađena je u produkciji Đanija Pervana, a za video je zaslužna Le Non produkcija, iza koje se krije diplomirana “new media“ dizajnerka Ferida Abdagić. Partneri projekta su multipleks „Ekran“ Zenica i “Urban Club 072“.

U svom prepoznatljivom stilu i maniru, bend Skroz, na čelu sa autorom muzike i teksta Adnanom Šaranom, ponovo je uspeo uzdrmati publiku snagom i dubinom svojih poruka, koje se ovaj put tiču borbe protiv fašizma i svih društvenih devijacija koje na žalost dominiraju našom svakodnevicom.

Spot je sniman u Zenici, a članovi benda se i ovim putem zahvaljuju upravi multipleksa “Ekran“, koja im je sve svoje resurse stavila na raspolaganje. Protagonisti spota su: Saša Handžić (glumac BNP Zenica), Adi Sinanović, Aldin Šehić i Kemal Islambegović.

“Prije svega, želim reći da mi je izuzetna čast da sam imala priliku sarađivati sa bendom Skroz, kojeg, bez imalo pretjerivanja, smatram jednim od najboljih i najiskrenijih bendova BiH, pa i regiona. Moram priznati da preda mnom nije bio nimalo lagan zadatak, budući da je riječ o autorski izuzetno snažnoj pjesmi, na šta smo i navikli kad je u pitanju bend Skroz, ali nadam se da sam uspjela prepoznati i shvatiti osnovnu ideju i dati pjesmi odgovarajući vizuelni identitet. Želim još samo reći da sam za protagoniste odabrala najveće zeničke fanove benda Skroz“, izjavila je autorka spota, Ferida Abdagić.

Pesmom i spotom “Ego“, bend Skroz najavljuje svoju turneju, koja će, između 24. jula i 22. augusta 2015. godine, biti održana u nekoliko BiH gradova: Sarajevu, Zenici, Donjem Vakufu, Fojnici i Zavidovićima.