PODELI

U nedelju, 5. januara, održano je veliko finale festivala autorskih rok bendova – FARBA, koje je trajalo od 23. decembra do 29. decembra. Prijavilo se 34 benda koji su se takmičili u sedam takmičarskih večeri. Žiri i publika su svako veče birali po jednog pobednika, te je u finale prošlo 7 bendova.

U finalnoj večeri je glasala isključivo publika. Pobednik festivala je grupa Spunk iz Sremske Mitrovice (HC-punk-metal), osvojili su prvu nagradu – gitarsko pojačalo. Drugu nagradu (snimanje spota- studio frame) su osvojili grupa Zemljotres iz Zrenjanina (rok), dok su treće mesto (snimanje singla u studiju P3) podelili bendovi Marko Aleksandar Gajić & Istočni blok iz Beograda (alt-rok) i Drnch iz Novog Sada (hc-punk).

Organizatori festivala, zadovoljni posetom i celokupnim događajem, su već pripremili Farbu 2 koja će se održati od 31. januara do 2. februara 2014. u klubu KC u Požarevcu.

Prijava je otvorena i treba da sadrži:

– ime benda

– imena članova

– žanr

– kontakt mail i telefon

– tri autorske kompozicije (po mogućstvu da jedna pesma bude u mp3 formatu)

Konkurs je otvoren do 15. januara 2014.

Prijave slati na: farbafestival@gmail.com

Pobednik drugog po redu Farba festivala će osvojiti sedmodnevni boravak na Malti, snimanje spota i svirku u renomiranom rok klubu u La Valeti!