PODELI

Nakon nekoliko meseci proba i rada u studiju, grupa Vatra nam predstavlja svoj najnoviji singl “Tango”.

Autor muzike i teksta je Ivan Dečak, dok produkciju potpisuju Jura Ferina i Pavle Miholjević iz Svadbasa, provereno uspešna kombinacija čija se saradnja s Vatrom proteže na njihova poslednja tri albuma, te se nastavlja na sledećem.

“Tango” je prva Vatrina pesma bez gitare koja, uz klavir kao glavni muzički lajtmotiv, postaje energična plesna pesma.

“Zaželio sam se skladanja na klaviru, a to sam ovog puta i učinio, nakon 20ak godina. Posljednji sam ga put pod prstima imao po završetku muzičke škole. Rezultat skladanja nalazi se pred vama u obliku ‘Tanga’. Tekstualno obrađujem međuljudski odnos, odnos između muškarca i žene. S obzirom gdje bih sve plesao s tom ženom, očito je da sam ili gorko lud ili slatko zatreskan, poslušajte pa prosudite sami”, rekao je autor Ivan Dečak.

Nakon prošlogodišnjeg EP albuma “VT” i izuzetnog uspeha remake-a pesme “Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)” koja je devet meseci provela na HR TOP 40 najviše puštanih domaćih singlova, Vatra trenutno priprema svoj sedmi studijski album čiji izlazak očekujemo krajem godine.

Uz novi materijal, ove godine obeležavaju i 15 godina postojanja na domaćoj muzičkoj sceni, a godišnjicu će proslaviti koncertnom turnejom i velikim koncertom u Zagrebu.