PODELI

Punk-rock grupa Gužva u 16-ercu iz Osijeka najavila je novu seriju koncerata po regionu.

Krajem prošle godine su u sklopu svoje pretpraznične turneje nastupali u desetak gradova, a zatim su 31.01. imali izuzetno zapažen nastup na festivalu „Zimska idila“ u Novom Sadu, gde su nastupili uz bendove Brkovi i Atheist Rap.

 

 

Objavljeni su prvi datumi predstojećeg toura, a posebno vredi napomenuti da će se polovina koncerata održati u gradovima u kojima do sada nikada nisu nastupali.

Treba izdvojiti da su dogovoreni, između ostalih, veliki zajednički nastup u Beogradu sa legendarnim kragujevačkim bendom „KBO!“, te koncerti u kultnim klubovima “Lazareti” u Dubrovniku i “Quasimodo” u Splitu.

Raspored za sada objavljenih koncerata izgleda ovako:
27.02. Lukavac – BBCC
28.02. Županja – Caffe Bar Park
13.03. Vinkovci – Walkow
14.03. Beograd – Božidarac (sa KBO! i Žuta minuta)
20.03. Požarevac – KB klub
21.03. Ruma – Buka pod Rumom
27.03. Dubrovnik – Lazareti
28.03. Split – Quasimodo

Uskoro će biti objavljen dopunjen spisak gradova koje će „Gužvaci“ posetiti tokom proleća. Potvrđeno je i učešće benda na nekoliko letnjih festivala po regionu, ali te datume će bend objaviti tek kada i organizatori festivala objave svoje programe.

Paralelno sa koncertnim aktivnostima, Gužva vredno radi i na novim pesmama. Slavonski pankeri se, uz neke od najvećih bendova muzičke scene sa naših prostora, nalaze i na spisku učesnika kompilacije „Za tebe“, posvećene legendarnom pulskom bendu KUD Idijoti. Kako kažu, sa posebnim zadovoljstvom će učestvovati u tom projektu.

Foto: Gabriel Radatović