PODELI
Processed with VSCO with g3 preset

Pank rok bend Gužva u 16-ercu iz Osijeka obeležava jubilej 25 godina postojanja i rada. Tim povodom, ovog vikenda održaće koncerte u Kragujevcu i Beogradu.

Koncert u kragujevačkom Domu omladine Osiječani će održati u petak, 19.4. u sklopu programa pod nazivom “Arsenalizacija” kojim se najavljuje sledeće izdanje Arsenal festa koji će se od 19. do 22. juna održati u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu. Ulaz na ovaj koncert je besplatan. Koncert počinje u 22h.

Slavonski pankeri će u subotu, 20.4. održati koncert u klubu Elektropionir u Beogradu (Cetinjska 15).  Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 RSD mogu se kupiti u kafeu “Šikarica”, Skadarska 22, svakog dana od 16.30 do 00.00.
Cena na ulazu u klub biće 700 dinara. Početak koncerta je najavljen već u 21h. Organizatori apeluju da dođete na vreme, pošto do ponoći mora biti gotov program.

Za jubilarne koncerte bend će spremiti set liste pesama koja će predstavljati retrospektivu najvećih hitova iz svih delova njihove karijere. Slavonski pankeri su specifično vezani za Kragujevac jer su pored nekoliko nastupa u ovom gradu u njemu snimili i njihov drugi studijski album pod nazivom „Punk urac“, u čuvenom studiju „Češnjak“ kod gazda Vuje iz KBO!

Gužvaci su nekoliko puta bili odlično primljeni od beogradske publike na grupnim nastupima, a poslednji put su nastupili uz Atheist Rap, Gobline i LUR u magacinu Depo, pre tri godine.

Gužva je poslednjih godina jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a zabeležili su i nastupe u Irskoj, Nemačkoj i Austriji. Paralelno sa koncertnim aktivnostima rade i na novom albumu, a nedavno su objavili singl i spot za pesmu „La commedia e finita“.

Foto: Luka Pejić