PODELI

Popularni osiječki pank rok bend Gužva u 16-ercu i ženski novosadski rok trio Tri Kapljice održaće zajednički nastup u petak 3. marta u Old Cellar Pubu u Bačkoj Palanci.

Koncert počinje u 21,30. Ulaz je besplatan, a organizatori apeluju da rezervišete svoje mesto na vreme.Ova dva benda su pre mesec dana održali zajednički koncert u novosadskom Shamrock baru. Koncert je bio rasprodat, a bendovi su napravili atmosferu za pamćenje.

Gužva u 16-ercu je bend osnovan davne 1993. godine. Iza sebe imaju tri studijska albuma, nekoliko stotina koncerata, turneju koja je obuhvatila nastupe po Irskoj, Austriji i Nemačkoj, a proteklih godina nastupali su na nekim od najvećih festivala u regionu (Exit, Arsenal fest, Lake fest, Pannonian Chalange, UFO…). Trenutno rade na novom materijalu, tako da se njihov novi album očekuje tokom 2017.godine.

Ženski rok trio Tri kapljice mnogi smatraju najperspektivnijim novosadskim bendom. Prošlog leta na najvećem demo festivalu u regionu, banjalučkom Demofestu, od prijavljenih 467 bendova ušle u uži izbor, a zatim i u finale, među 12 bendova koji najviše obećavaju. Početkom decembra 2016. objavile su svoj debitantski singl i spot za pesmu „Hajde“. Ovom pesmom koja je objavljena u izdanju beogradske izdavačke kuće Lampshade media one su najavile svoj prvi studijski album koji će biti objavljen tokom ove godine.