PODELI

Album prvenac domaćeg thrash metal benda Hatred pod nazivom “Bring the Terror” svetlost dana je ugledao ove godine, iako je snimljen još 2011.

Snimljen i miksovan u studiju “Blaze”, produkciju potpisuje Miloš Mihajlović i, za početak, moram pomenuti da je na svetskom nivou. Album je dostupan za besplatno preuzimanje.

Pisanje ove recenzije se odužilo jer sam bar mesec dana preslušavao samo prvu pesmu “Breaking the skull” i bezuspešno pokušavao da srušim zgradu u kojoj živim (levi zvučnik mi je crk’o).

Ovo je klasičan trash metal iz najboljih dana, a dodati su i mnogi tehnički elementi i ritmovi karakteristični za ove prostore (konkretno, u poslednjoj pesmi na albumu – “Faith”). Jednostavno, nemam zamerki za ceo album…brutalno, brzo, tehnički doterano. Momci su radili godinu dana na snimanju i miksovanju i nakon sveg tog vremena, mogu samo da kažem da se čekanje isplatilo.

Moji favoriti, koji su isplivali tokom mnogobrojnih preslušavanja, su prva pesma “Breaking the skull”, koja se izdvaja specifičnim gruvom, kao i balada “Man of Salvation” (pobogu, trash metal balada!), u kojoj moram pohvaliti klin vokal i deonice na gitari. Ta pesma je dokaz da Hatred nije bend koji samo prži i “hvata” na brzinu i tehnikalije, već poseduju i potpuno drugu stranu.

Numera “Merciful angel” me je podsetila na najbolje dane Slayer-a, možda zbog pesme “Angel of death”. Takođe, primetan je i veliki uticaj benda Pantera, što i nije čudno jer je Pantera jedan od najuticajnijih metal bendova, ali moram da napomenem da se ovde nikako ne radi o jednom od onih bendova koji se trude da imitiraju pomenute velikane, pa to ne liči ni na šta. Naprotiv, odlično je ta sličnost ukombinovana sa njihovim zvukom, koji, nažalost, nema veliku perspektivu na našim prostorima. Takođe, moram izdvojiti i pesmu “Divine Mistake”, ako ni zbog čega drugog, onda zbog fenomenalnog početka na bubnju.

Tridesetsedmominutno divljanje završava se pesmom “Faith” koja je sjajno uklopljena u poliritmičnih sedam osmina, što mu dođe kao kec iz rukava, nešto potpuno neočekivano, ali odlično zaokružuje priču o mogućnostima ovog benda.

Hatred

Nema se više šta dodati, definitivno preporučujem ovaj album ljubiteljima tvrđeg zvuka u nadi da će se složiti sa mnom da je ovo jedno epsko delo trash metala na našim prostorima. Nadamo se nekom nastupu uskoro, a do tada, album možete preuzeti besplatno sa sajta Nocturnemagazine.net ovde.

Bring the Terror

1. Breaking the skull

2. Merciful Angel

3. Divine Mistake

4. Man of Salvation

5. Open wide the gates

6. Picture on the Wall

7. Under Grace

8. Faith

Stefan Nedeljković

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.