PODELI

Hard rock & heavy metal bend iz Zrenjanina, Himera, objavio je nove pesme, koje je snimio zahvaljujući projektu “ZReanimacija” koji je pokrenuo Boris Markov.

Snimljene su ukupno tri numere i video spot iz samog studija.

 

“Da se nismo uključili u ovaj projekat, sigurno ne bismo skoro snimili naše pesme. Ovo jesu demo snimci, ali nam je veoma drago da imamo snimljen materijal. Do sada smo radili na engleskom, ali smo upravo ovim numerama pokazali da smo odlučili u kom pravcu želimo da idemo. One su samo početak onoga što vas očekuje. Trenutno smo studenti i nismo u mogućnosti da realizujemo sve što zamislimo, ali svakako planiramo da, čim se za to otvore mogućnosti, snimimo album i spot. “ – izjavila je Julijana, vokal Himere.

Iako članovi žive i studiraju u različitim mestima, što je otežavajuća okolnost, za kratko vreme bend “Himera” je postigao brojne uspehe. Jedan od prvih je finale festivala “Uhvati ritam” u Svilajncu. Imali su dosta koncerata od kojih su najveći nastupi sa velikim imenima kao što su: Riblja čorba, Atomsko sklonište, Ritam nereda, Plavi Orkestar, Ras Abraham, Pero Deformero, Prljavi inspektor Blaža i mnogi drugi. Takođe i nastupi na Danima Piva 2010 u Zrenjaninu, “Onslaught” Metal Festivalu u Kikindi, kao finalisti Gitarijade u Ratkovu 2011 i 32. Majske gitarijade u Požarevcu. Bend u poslednje vreme akcenat stavlja na autorske pesme na srpskom jeziku.

“Imam ideju da se naš prvi album zove “Korak napred…” gde će noseća pesma biti “Korak napred menja sve”. Ceo album će imati neku priču iza sebe jer “Korak napred” predstavlja mnogo stvari, pogotovo za Himeru, jer smo nastavili bez klavijature, i “prešaltali” smo se da pišemo samo na srpskom, pa je to korak napred za nas, što bi simbolično i ova pesma mogla da prikaže. Glavna poruka je da treba biti pozitivan, i ne treba odustajati i kad je teško treba ići napred.” – naglašava Danijel, gitarista Himere.

Članovi benda su: Julijana Vincan (vokal), Danijel Karabenč (gitara), Stefan Saralovac (gitara),  Dalibor Jovišić (bas gitara) i Ferenc Tot (bubnjevi).

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.