PODELI

Terraneo festival potvrdio je dolazak novih izvođača ovog leta u Šibenik.

Nakon My Bloody Valentine i The Prodigy u prve dve objave, treće ime  je Wu-Tang Clan.

Sastav koji predstavlja istinsku supergrupu kada govorimo o hip-hop i rap muzici, a upravo se nalaze na turneji povodom 20 godina postojanja.

Uz njih, izvođačima na ovogodišnjem Terraneu pridružuju se jedan od najkvalitetnijih muških predstavnika aktualno reinkarnirane soul muzike – Aloe Blacc, kao i jedan od najznačanijih sastava britanskog alternativnog rocka u poslednjih 10 godina – The Cribs.

Atmosferu festivala zagrejaće neponovljivi one-man show iz Nemačke – Mambo Kurt, američki folk rockeri Woods i američki kantautor i veteran Billboard TOP 100 Duncan Sheik.

Na Terraneo stižu i dva britanska elektronska dua, Koan Sound i  Blond:ish, eklektični danski kvartet Pinkunoizu, kao i američki alternativni rock band Bosnian Rainbows.

Lineup pojačavaju regionalne snage Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, SevdahBABY i Pešes i punk rock bend Vlasta Popić, kao i DJ kolektiv Chew the Fat! Croatia.

Tako do sad potvrđena imena Terranea 2013. čine: The Prodigy, Wu-Tang Clan, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Aloe Blacc, Calexico, The Cribs, The Bots, Cloud Nothings, Woods, Mambo Kurt, Bosnian Rainbows, Duncan Sheik, Koan Sound, Blond:ish, Pinkunoizu, Dubioza Kolektiv, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, SevdahBABY, My Buddy Moose, Vlasta Popić, Krankšvester, Pešes, Svi na Pod, Eyesburn, Straight Mickey and the Boyz, Chew the Fat! Croatia te Icarus Down.

Cena ulaznice od 399 kn ostaje ista do 6. juna. Ukupan broj ulaznica za festival ove godine je ograničen na 8000 komada za hrvatsko tržište i 2000 ulaznica za inostrana tržišta. U prodaji su i ulaznice za kamp po ceni od 200kn. Novost je što se ove godine uz kamp ulaznicu obavezno plaća i boravišna taksa Turističkoj zajednici grada Šibenika u visini od 21kn (7 kuna po danu za tri dana trajanja festivala) za celo vreme boravka u Terraneo kampu. Cena kamp ulaznica ostaje ista do početka festivala.

Ulaznice se mogu kupiti na ovlašćenim prodajnim mestima: Dirty Old Shop (Zagreb), glazbena knjižara Rockmark (Zagreb), Dallas Music Shop (Šibenik), Wine bar VINO&INO (Šibenik) i sva prodajna mesta u sastavu Eventima širom Hrvatske kao i online na www.eventim.hr.

Kao i do sada, kamp za postioce smešten je u sklopu festivalske lokacije, kapaciteta za oko 3500 osoba. Kamp se otvara dan pre službenog početka festivala, u utorak, 06. avgusta u 10h ujutro, a zatvara u subotu, 10. avgusta u 16h popodne. Detalji o ponudi kampa kao i Pravila o kampovanju biće dostupni na službenoj stranici festivala www.terraneofestival.com.