PODELI
Foto: Marko Ristić

Kada sam nakon prvog dana festivala vrtela film u glavi šta se sve izdešavalo, stekla sam utisak da će sve nakon onakve žurke biti nedostižno. Ali… Smetnula sam s uma da “party manijaci” Dubioza kolektiv nastupaju drugi dan.

Subota na Tjentištu bila je prepuna raznih dešavanja. Niz je započeo u okviru OK Book zone gde je održana je promocija knjige „Život s Idi(j)otima“, autora Nenada Marjanovića dr Frica. Prostor je bio mali da primi brojne fanovi benda, a promociji su prisustvovali mnogi predstavnici medija, muzičari, kao i momci iz benda Dubioza kolektiv.

Dnevna žurka započela je na OK Summer stage-u uz DJ Nebs Jack-a, a za sve one kojima je trebao relax u Balans + zoni održana je sesija joge u prirodi za kampere.

Na Sensation stage-u program je otvorio nastup Đorđa Miljenovića koji je svojim samostalnim duplim albumom prvencom izazvao mnogo pozitivnih reakcija. U Srbiji smo imali prilike slušati ga mnogo puta, koncertno je vrlo aktivan, a publiku na OK Festu pridobio je na keca. Ispred bine našao se veliki broj onih koji su zavoleli ono što sada radi. Veoma uspešno se odvojio od lika Sky Wikluh-a i nadam se da ćemo uskoro imati prilike da čujemo i nešto novo od njega.

Nakon njega nastupili su Bjesovi koji su prostor ispred kamperske bine u potpunosti ispunili i uz sjajnu svirku pripremili publiku za žurku koja je usledila na Main stage-u.

Spektakl na glavnoj bini u 19.30 otvorio je tuzlanski bend Show program. Sarajevski bend Helem nejse bio je sledeći bend od kog sam očekivala mnogo. Očekivanja nisu bila uzaludna. Pre samo nedelju dana nastupali su na Exitu gde su napravili totalno ludilo te nije bilo sumnje da će i ovde, na domaćem terenu ponoviti sve to. Za njih kažu da su naslednici Dubioze kolektiv i složiću se sa tim. Ono što ih izdvaja od ostalih je njihov scenski nastup koji bih okarakterisala kao moderni mjuzikl. Oni sem što pevaju/repuju i maestralno odglume svaki tekst svoje pesme, pa je njhov nastup čisto uživanje gledati i slušati. Mnogo su napredovali od prvog koncerta koji sam ispratila pre nekoliko godina, a za to je svakako zaslužan vredan i posvećen rad. Očigledno je da su usvojili sistem rada Dubioze kolektiv pa je uspeh ovih Sarajlija, sigurna sam, zagarantovan.

Foto: Marko Ristić

Sitna kišica koja je pratila nastup benda Helem nejse nije napravila probleme, a priroda je podržala OK Fest pa je kišni oblak koji je prošao tik pored Tjentišta bio potpuno bezopasan za kampere i sve posetioce festivala.

U 22h na binu je izašao bend koji su svi jedva čekali. Dubioza kolektiv je bend koji godinama unazad nastupa širom sveta, a svoje iskustvo nesebično dele i pokazuju svim onim mladim muzičarima koji sanjaju o karijeri kakvu oni imaju. Spektakl je slaba reč da opiše atmosferu koju je Dubioza napravila, a skraćeni repertoar od sat i po publici nije bio dovoljan. Na žalost mnogih, morali smo da se zadovoljimo onim što su nam pripremili za ovo veče, što nikako nije umanjilo zadovoljstvo svih prisutnih. Ako se tradicija nastavi, videćemo ih ponovo na ovoj bini za dve godine.

Za sve ljubitelje rep muzike, poslastica za kraj bio je nastup jednog od najpopularnijih repera regiona, Eda Maajke. Publika je istinski uživala u svakoj pesmi i pevala u glas sa njim. Edo se izvinio publici što je nastupio samo sa DJ-om, iako je prvobitan plan bio da nastupi sa bendom, ali kako jedan od muzičara nije dobio vizu, bio je prinuđen da svoj nastup prilagodi situaciji.

Foto: Marko Ristić

Nakon koncerata na glavnoj bini, kamperi su se vratili u kamp gde je na Sensation Stage-u nastupio Nipplepeople, te je sve izgledalo kao da je tek počeo program festivala i kao da nije dva sata iza ponoći.

Dobar provod danas na Tjentištu očekuje nas uz nastupe Vojka V, Leta 3, Pips, Chips & Videoclips, Partibrejkersa i škotske indie rock atrakcije Franz Ferdinanda.

Andrea Magazin