PODELI

Hrvatska grupa Jonathan koju publika u Srbiji pamti po odličnom nastupu na Exit festivalu 2015. godine, objaviće u ponedeljak 13. februara u 9 sati mini album “To Love…“.

“To Love…“ je prvi deo čiji će nastavak, nazvan “Or To Hold”, biti predstavljen u sledećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo izdanje. Prva zamisao je bila da “To Love…” sadrži sedam pesama koje su snimljene u studijima York i GIS u saradnji s Matejom Zecom i Danielom Garciom, ali je grupa na kraju odlučila uključiti i zadnju finiširanu pesmu, “Allison”, realizovanu u studiju Marka Mrakovičića.

Koliko su se Jonathan kreativno razvili moglo se odlično čuti na prve dve predstavljene pesme – slojevitoj i moćnoj “Heaven” te rasplesanoj “Who Lies To Whom”. Veliki koraci koje su napravili od nezaboravnog debija “Bliss” osjećaju se zapravo u svakom taktu novog albuma, od otvarajuće, aranžmansko bogate “Battles” do umirujućih “Leaving Here” i “Moments” koji spadaju među njihova kreativno najjača ostvarenja. Na kraju izdanja fantastičnom “Allison” otvaraju zapravo liniju prema nastavku, albumu “Or To Hold” koji će snimati s Markom Mrakovčićem.

Spisak gostujućih muzičara donosi starog saradnika, saksofonistu Ivana Kovačića Kovu te celi niz novih – Ana Jakšić i Diane Kovačić pevale su prateće vokale, Tea Grubišić Mihalić, Eduard Kraljić i Sebastian Amadeo Mavrić su odsvirali violine, a Daniel Garcia i Darko Terlević klavijature.

Sedam pesama snimio je, producirao i masterirao Matej Zec, koji je i miksao “Leaving Here” i “Heaven”. Miks na “Battles”, “Coming Again”, “Days”, “Moments” i “Who Lies To Whom” potpisuje Daniel Garcia. Autor naslovne strane albuma je Mislav Lešić aka Džedaj.

Mada je bend proteklih meseci već izvodio nove pesme prvi veliki koncert na kojem ste mogli čuti nove pesme Jonathan je održao u subotu, 28. januara na Brijačnici u zagrebačkom Boćarskom domu.

Foto: Doris Fatur