PODELI

Ženski indie rock trio, Punčke, objavile su novi album “Ništa nije kako se čini”. Do sada najavljen singlovima i pratećim spotovima “Ocean” i “Protiv nas”, novi materijal donosi ukupno deset pesama.

Album “Ništa nije kako se čini” govori o objektivizaciji pojedinca, osećajima, razmišljanjima i vlastitom rastu (radu) koji se događa svakodnevno, ali ga retko ko vidi. Većina ljudi tuđi trud uzima zdravo za gotovo, pogotovo kada se radi o nečemu apstraktnom, pa ga mnogi omalovažavaju i osuđuju, stoga Punčke poručuju da je potrebno zagrebati pod površinu i biti potpuno otvoren jer ništa nije kako se čini na prvu.

Na albumu su se Punčke potpuno otvorile i svakom pesmom ispričale jednu sferu svoga života. Uz upečatljive tekstove Lucija, Anja i Ruby odaju prepoznatljiv zvuk, on je čvršći, ali i stalno se razvija te je album pun brojnih gostovanja.

Na singlu „Protiv nas“ gostuje Ana Uzelac u ulozi pratećeg vokala, kao i mlada violončelistica Dora Kramar. U pesmi „Jasna“ prateće vokale peva Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, za bubnjem je Goran Grey, a drugu gitaru svira Sven Sorić, obojica iz benda ###. Svoje snažno instrumentalno pojačanje dodali su i pesmi „Oni su tu“. U singlu “Ocean” prateće vokale otpevala je Laura N. iz benda Seven Mouldy Figs.

Album “Ništa nije kako se čini” je snimljen u Kramasonik studiju pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a za mixing i mastering albuma zaslužan je Mark Mrakovčić. Ilustracije koje čine fizičko izdanje albuma je napravila Ana Uzelac, dok je za dizajn zaslužna Punčka Ena Baćanović (Ruby).

Na valu izlaska novog albuma Punčke će se otisnuti na koncertnu promociju po regiji, a prvi nastupi su u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. 5. marta Punčke su u Azimutu u Šibeniku, 25. marta u riječkom Palachu, a zagrebačka promocija albuma održaće se 14. maja u Tvornici kulture.

Album “Ništa nije kako se čini” možete poslušati na Bandcamp stranici http://punchke.bandcamp.com/