PODELI

Organizatori Long Night festivala najavili su još jednog izvođača koji će svirati 30. marta.

Nekadašnji frontmen legendarnog britanskog benda Strenglers (Stranglers) Hju Kornvel (Hugh Cornwell) nastupiće prvi put samostalno u Srbiji  u okviru trećeg Long Night festivala u Domu omladine Beograda.

Kornvel dolazi u Beograd u trenutku kada koncertno promoviše novi solo CD album “Totem And Taboo” (2012), ali poručuje da njegov nastup na Long Night-u 3 neće proteći bez hitova starog benda.

“Stvarno se radujem povratku u Beograd, gde sam prethodno nastupao još sa Strenglersima 1990. godine. Nadam se da će se sada ljudima dopasti moje verzije starih stvari benda, koje ću uživo pomešati sa pesmama sa mog novog albuma ‘Totem & Taboo'”, poručuje Kornvel.

Uz Kornvela koji nastupa sa svojim triom, na Long Night 3 sviraju Partibrejkers, Babe, Jinx, Pozdrav Azri, Čovek bez sluha, Djecaci, Grate i mnogi drugi. Ulaznice za Long Night 3 su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Ulaznica za treći Long Night je 1.500 dinara.

Hju Kornvel je počeo karijeru kao gitarista, pevač i glavni autor Strenglersa sa kojima je uživao veliki uspeh u Velikoj Britaniji i Evropi sa deset hit albuma i 21 top 40 singlom kao što su “Peaches”, “No More Heroes”, “Golden Brown”, “Always the Sun”, “Grip”, “Nice N Sleazy”, “Duchess, “Strange Little Girl” i “Skin Deep”.

U postavi Kornvel, basista Žan Žak Burnel (Jean-Jacques Burnel), klavijaturista Dejv Grinfild (Dave Greenfield) i bubnjar Džet Blek (Jet Black), Strenglers u razmaku od samo nekoliko meseci 1977. – godine pank eksplozije – objavljuju kultne albume “Rattus Norvegicus” i “No More Heroes”, a slede “Black & White” (1978) i “Raven” (1979).

 

Posle ne preterano dobro primljenog kod publike i kritike konceptualnog “Gospel According to Meninblack” (1981), koji je danas Kornvelu omiljen album benda, ubrzo stiže i komercijalno izuzetno uspešni “La Folie”, na kome je i najveći hit Strenglersa “Golden Brown”. Sledi niz albuma više okrenutih pop zvuku “Feline” (1983), “Aural Sculpture” (1985) i “Dreamtime” (1986), dok Kornvel posle izlaska “10” (1990) napušta Strenglerse smatrajući da bend kreativno više ne može da napreduje.

Dok je još bio u bendu Kornvel je objavio solo albume “Nosferatu” (1979) i “Wolf” (1988), a po napuštanju Strenglersa “Wired” (1993), “Guilty” (1997), “Hi Fi” (2000), “Footprints in the Desert” (2002), “Beyond Elysian Fields” (2004), “Hooverdam” (2008) i konačno “Totem And Taboo” (2012), u produkciji legendarnog Stiva (Steve) Albinija.

Izvor: Long Play

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.