PODELI

Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad se pridružuje u akciji prikupljanja pomoći za ugrožene od poplava. Takođe pokreće akciju Zajedno postojimo, koja je osmišljena u vidu zajedničke saradnje umetnika i posetilaca programa SKCNS-a.

U mesecima maju i junu svi programi koji se odvijaju u organizaciji SKCNS imaće humanitarni karakter. Ovim putem upućuju apel na sve posetice i učesnike da dolaskom na programe SKCNS ponesu sa sobom humanitarnu pomoć u vidu flaširane vode, konzervirane hrane, sredstava za higijenu, pelene za bebe, pelene za odrasle, bebi hrane i opreme, donjeg veša, čarapa. Pored prikupljanja pomoći na programima, vrata SKCNS Fabrike biće otvorena svaki radni dan od 9 do 17h za sve koji žele da dostave pomoć koja će biti distribuirana na zvanične punktove za prikupljanje.

SKCNS Fabrika se nalazi na Bulevaru Despota Stefana 5 u Novom Sadu.

U okviru akcije Zajedno postojimo SKC Novi Sad će donirati kontigent od 500 komada književnih izdanja. Prvih 300 posetilaca koji pošalju poruku na 1003 mogu dobiti izdanja svakim radnim danom u biletarnici SKCNS Fabrike od 22. maja od 9 do 16 časova. Iznos poruke je 100 dinara za sve operatere mobilne telefonije u Republici Srbiji. SKCNovi Sad se pridružuje akciji knjižare Most iz Novog Sada i doniraće 200 knjiga za humanitarnu prodaju.

SKC Novi Sad poslao je apel za pomoć na više od 500 adresa umetnika širom sveta koji sarađuju sa ovom ustanovom . Apel se sastoji od smernica za uplate preko paypal-a i deviznih računa Vlade Srbije.

Programi u maju i junu na kojima se prikuplja pomoć:

Maj:

26. maj Otvaranje izložbe “(U)telovljenja” u 20 časova

30. maj Petak sa psihoterapeutom u 17.30 časova

Jun

2. jun otvaranje izložbe Studija Mano – izložba dečijih radova u 19 časova

3. jun otvaranje izložbe “Presek” Danila Vuksanovića u 20 časova

4. jun “Čija je Evropska unija” tribina “Gerusija” od 17 do 23 časova

6. i 7. jun Festival To Be Punk oba dana od 17 časova

ZVANIČNI RAČUNI ZA UPLATU POMOĆI VLADE SRBIJE

Vlada Republike Srbije otvorila je dinarski i devizni račun za pomoć u otklanjanju posledica poplava. Uplata humanitarne pomoći putem PayPal- a moguća je iz 193 zemlje i regiona. Donacije se primaju putem floodrelief.gov.rs , a adresa je namenjena isključivo PayPal uplatama i poruke poslate na nju neće biti čitane. Račun pripada diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu odakle se novac direktno prebacuje na račun Vlade Republike Srbije namenjen pomoći ugroženima od poplava.

Dinarski broj računa: 840-3546721-89, svrha uplate: otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave.

Devizni broj računa: 01-504619-100193230-000000-0000 – Ministarstvo finansija – Uprava za trezor, Beograd – namenski devizni račun za uplatu sredstava za otklanjanje posledica od poplava, IBAN kod: RS35908504619019323080.

Instrukcije za plaćanje u evrima i dolarima u PDF formatu možete da preuzmete na sajtu http://www.dijaspora.gov.rs/srbija-u-nevolji-pomoc-je-dobrodosla.