PODELI

U četvrtak, 22. oktobra, u 20.30h u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu koncert će održati muzički sastav Orea.

Orea je dvočlani elektro-akustični sastav koji čine Borko Basarić i Milan Nenin. Svoju muziku karakterišu kao world music, tj. spoj različitih uticaja bluza, džeza, flamenka i klasike. U septembru su objavili prvi singl/spot “Bikini” sa budućeg debi albuma u izdanju Lampshade Media. Muzičku produkciju potpisao je Lil’ Bear dok je za postprodukciju odgovoran Athens Mastering studio u Atini. Takođe, produkciju spota za istoimeni singl potpisuju Milan Nenin i Borko Basarić. Singl je dostupan na svim platformama za download i streaming muzike na internetu (Amazon, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i dr).

Milan i Borko upoznali su se na Univerzitetu u Novom Sadu, Departmanu za fiziku, 2002. godine kad su počeli da komponuju svoj materijal pod uticajem ploča koje su u to vreme delili: “Friday night in San Francisco” (Al Di Meola / John McLaughlin / Paco de Lucía), “Krushevo” (Stefanovski / Tadić), Astor Piazzolla. Posle nekoliko snimaka i televizijskih nastupa, njihove karijere i životi kreću divergentnim putevima. Borko osniva bend Azil 5 dok Milan radi na svom solo projektu Incident, te sarađuje sa Borisom Kovačem, Darkom Rundekom i bavi se muzičkom produkcijom.

Posle 12 godina Milan i Borko se slućajno sreću konstatujući da žive u istoj ulici, obnavljaju saradnju i nastaje elektro-akustični sastav  Orea.

Ovaj događaj je humanitarnog karaktera. Ne postoji cena ulaznice, već je ideja da posetioci ostave donaciju u visini koju sami odrede. Prikupljeni novac biće usmeren za pomoć izbeglicama.