PODELI

Humanitarni koncert “Pojačaj!” održava se večeras u Kulturnom centru “Grad”, sa ciljem prikupljanja novčane pomoći za beogradske beskućnike. Na koncertu će učestvovati domaći alternativni bendovi “Went”, “Tough Guys of America” i “Naked”. Volonteri Crvenog krsta Palilula u saradnji sa Kulturnim centrom “Grad” organizuju akciju za prikupljanje pomoći svim Beograđanima koji nemaju dom.

Muzičkom delu programa prethodiće projekcije filmova koji se bave problemima beskućništva. Filmovi “I biciklisti su ljudi” Miloša Tomića, “Raprezent” Ivane Todorović i “Okresano drvo” Zorana Radobega na programu su od 19 časova.

Pored muzičkog i filmskog programa, posetioci će takođe moći da pogledaju fotografije Nemanje Pančića iz foto kolektiva “Kamerades” koje prikazuju svakodnevni život beskućnika iz prihvatilišta za odrasla lica u Kumodraškoj.

Prema poslednjem popisu stanovništva, na beogradskim ulicama živi više od 1.000 beskućnika koji “krov nad glavom” pronalaze u kalemegdanskim pećinama, šahtovima, vagonima i podrumima. U martu su organizovana prva dva koncerta u okviru akcije “Pojačaj!” i tom prilikom prikupljena su sredstva kojima je nabavljeno 40 interventnih paketa i 250 higijenskih paketa.

Ulaznice za koncert pod nazivom “Pojačaj!” koštaju 200 dinara, a od prikupljenog novca nabaviće se zimska odeća koja je preko potrebna beskućnicima za preživljavanje hladnog vremena.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.