PODELI

Jedan od najinovativnijih, najtalentovanijih i najangažovanijih blues izvođača i autora današnjice po mišljenju Mojo Magazina Ian Siegal, predstaviće se solo nastupom u Mikser House-uu u utorak, 29. marta od 21h.

Poznat je pre svega kao bluesman, ali to je samo jedna nijansa u složenoj paleti njegove muzičke ličnosti razvijene pod okriljem uticaja Howlin Wolfa, Muddy Watersa, Toma Waitsa i Johnnyja Casha.

Njegov glavni adut je „živi“ nastup, neposredan kontakt sa publikom u kome, bez obzira da li je na bini sam ili sa nekim od svojih pratećih bandova, ne štedi svoje emocije, energiju, znoj, strast i humor dok isporučuje svoje pesme ili pažljivo birane covere. Dve britanske turneje sa grupom koju vodi bivši Rolling Stone, Bill Wyman Rhythm Kings, nastupi sa sinom Muddy Watersa Billom Morganfieldom, američke turneje i albumi sa članovima North Mississippi All Stars Lutherom i Codyjem Dickinsonom i naslednicima blues dinastija Burnside i Kimbrough, projekat Braindogs (verovatno najbolji evropski omaž delu Toma Waitsa) samo su naznačajniji momenti na beskrajnoj turneji koja traje poslednjih petnaestak godina i broji više od 250 koncerata godišnje.

Prošle godine objavio je dva koncertna albuma, „One Night In Amsterdam“ sa svojim novim pratećim sastavom i solo „Man And Guitar“, snimljen u Royal Albert Hallu koji mu je doneo poslednju, ovogodišnju nominaciju za prestižnu nagradu Blues Music Award u kategoriji „akustični izvođač godine“ .

Koncert će, takođe solo nastupom, da otvori Nenad Mr. Swagger Zlatanović, naš najznačajniji blues-rock izvođač u ovom trenutku.

Ulaznice su u pretprodaji na blagajnama GigsTixa po ceni od 800 dinara, dok će na dan koncerta cena biti 1000 dinara.