PODELI
Foto: Wood

Mića Luković nastupa pod imenom Ice Cream Man & His One Man Band već punih šest godina. Za tih šest godina je izdao dva autorska albuma i nastupao na mnogim festivalima i klubovima kako u Srbiji tako i u regionu. Jedini je na ovim prostorima koji se bavi tim načinom izvođenja kako bi autor rekao old skul one man band.

Ono novo što nam Sladoledžija donosi je u stvari nešto staro u novom ruhu. Pesma je “Skinny Woman” autora R.L Burnside-a, koji bi na današnji dan  napunio 95 godina. R.l Burnside je uz Junior Kimbrough-a jedan od rodonačelnika hill country blues-a pravcu koji je veoma blizak našem sladoledžiji.

Branimir Lokner, naš cenjeni muzički urednik i kikritičar, je u svojoj recenziji ovako opisao Ice Cream Mana: “Do sada na ovim prostorima nismo imali nijedno ovakvo izdanje, kao I solistu koji se idejno kreće u pravcu roots muzike akustičnog i električnog bluesa. Verujem da je sve ovo sasvim dovoljna preporuka da se suočite sa Ice Cream Manom, naravno ako muzički preferirate pomenute žanrovske varijante”. Autorov poslednji album, pod nazivom On The Shoot je izasao za Metropolis Music 2018-e godine, a sada je u pripremi treći album.