PODELI

Il Divo, najpoznatiji klasični-pop kvartet, 22. septembra nastupiće u Kombank Areni u Beogradu.

Ovu multinacionalnu i multižanrovsku grupu čine španski bariton Karlos Marin, francuski pop pevač Sebastijen Izambar, i tenori Urs Buler (Švajcarska) i Dejvid Miler (SAD). Beogradska publika imala je prilike da ih sluša već 2009. godine, a u okviru svoje svetske turneje posetiće ponovo Beograd. Evropska turneja Il Divo počinje u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

“Kvartet Il Divo maestralnim izvođenjem operskih verzija pop hitova, u kombinaciji sa zadivljujućom scenografijom, izmamio je ovacije pune Arene, a čini se da je i beogradska publika uspela da osvoji šarmantne pevače” – pisali su mediji o prošlom koncertu u Beogradskoj areni.

Il Divo donosi scenu još moćniju od prethodne a pored uživanja u njihovom pevačkom umeću, publiku će iznenaditi gotovo filmski scenario koji će pratiti svaku numeru. Sa novim dizajnerom nastupa, kreativnim direktorom Bajanom Berkom koji je između ostalog, radio i kao umetnički direktor nastupa Selin Dion u Las Vegasu, turneja 2012. donosi odlične vizuelne i muzičke kombinacije koje čine stare i nove pesme.

Prvi put su nastupili zajedno 2003. godine, a do sada prodali su više od 26 miliona albuma, 150 zlatnih i platinastih diskova i preko 2 miliona ulaznica za koncerte. Il Divo sa nestrpljenjem isčekuje nove koncerte jer kako sami kažu “Ovo nije posao. Ovo je strast”, a na beogradskom koncertu izvešće repertoar sastavljen od starih pesama, ali i novih, premijernih, sa novog albuma “Wicked game”.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zZ0COveiDKQ&feature=related]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.