PODELI
Branka Glavonjić - autorka Bunt Rock festivala

Pred sam kraj 2019. godine, 30. decembra 2019. otvoren je Javni konkurs za šesti Bunt rok festival – takmičenje novih, neafirmisanih bendova i autora, koje organizuju Radio- televizija Srbije i emisija “Bunt”.

Do 12. februara 2020. svi zainteresovani mogu poslati pesmu u trajanju do pet minuta, tekst pesme, biografiju i fotografiju benda na imejl adresu: buntrokfestival@gmail.com ili na poštansku adresu Radio Televizije Srbije (RTS, ul. Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom: “Bunt Rok Festival 2020”).

Sve informacije o Pravilniku i Uslovima konkursa, objavljene su na sajtu RTS-a (http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2019/02/06/15732318/Konkurs%206.%20Bunt%20ro%D0%BA%20festival%202020b.pdf).

“Bunt rok festival” je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Tokom dosadašnjih pet godina ovog svojevrsnog nacionalnog projekta, kroz proces je prošlo 800 autora i bendova iz cele Srbije a njih 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni i predstavi se najširem auditorijumu.

Kao i prethodnih godina, nagradni fond takmičenja „Bunt Rok Festival“ RTS- a i ovoga puta čine brojne i izuzetno vredne nagrade- od novčanih, preko robnih, do muzičkih…. Pobednici će, po tradiciji, nakon multimedijske afirmacije na programima i platformama medijskog sistema RTS-a , osim titule pobednika 6. izdanja festivala, dobiti i priliku da nastupe na najprestižnijim i najvećim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu.

Prethodno, spektakularno finale Bunt rok festivala, zaokružilo je petogodišnji ciklus i otvorilo novo poglavlje ovog nesvakidašnjeg nacionalnog projekta RTS- a , nedvosmisleno i dokazano posvećenog konkretnoj, multidisciplinarnoj podršci i značajnoj medijskoj afirmaciji demo bendova i autora.

Branka Glavonjić, autorka Bunt Rok festivala i emisje „Bunt“:

„Pozivamo sve mlade i nove rok bendove i autore da se prijave: pripremite svoje biografije, fotografije i pesmu u trajanju do 5 minuta i pošaljite nam imejlom ili na poštansku adresu RTS- a. Pravilnik i uslove konkursa pročitajte na sajtu RTS-a (Konkursi 2019). Bunt Rok Festival je sve značajniji kao svojevrsna platforma za razvoj muzičke scene i veću prisutnost novih generacija, koje poseduju autorski potencijal a nemaju medijski prostor gde da predstave to što rade. Naročito je danas izuzetno važno biti drugačiji i naša misija je da i dalje podržavamo rad autora koji su autentični i različiti u odnosu na ono što nam muzička scena u Srbiji trenutno nudi. Konkurs za prijave takmičara na 6. Bunt rok festivalu RTS-a je otvoren, vaše prijave i pesme očekujemo- prijavite se!“