PODELI

Mlad i perspektivan bend su epiteti koje verovatno često čujete za mnoge bendove, što nije uvek tačno, ali u slučaju Inbox-a ovo su vrlo realni i opravdani opisi.

Pred sam kraj ove godine Inbox je rešio da izda „prvi“ album i objavi spot za pesmu „Dr Olja“.

Prvi je pod navodnicima iz više razloga. Na albumu „Blesavo jutro“ nalaze se samo dve nove pesme (Dr Olja i Sin severa), ali s obzirom da je kompletan album snimljen u postavi koja trenutno i svira na sceni, a ne u postavi koja je snimala pravi prvi album, Dado Dolmagić, frontmen benda pojašnjava rečima da su braća Popović (basista i bubnjar) neophodni deo benda i svakako zaslužni za današnji zvuk Inbox-a te ovaj album predstavlja novi početak.

Album je sniman u produkciji Mareta Vukmanovića (basiste Pekinške patke), čoveka koji je uspeo da prenese energiju benda sa koncerta na snimak. Kako navodi Dado: „To je jako retka stvar koja se i meni i ovom bendu prvi put desila“.

Ovo bi bio drugi razlog, a treći je želja da se za Inbox čuje i malo dalje od rodnog mesta, Bačke Topole, i gradova u Vojvodini gde često nastupaju.

Dolmagić je takođe naglasio da ljudi bliski bendu odlično znaju da pesama imaju na pretek i da će možda snimiti i dupli album sa kojim bi uravnotežili ono što sada rade i dodaje u šaljivom tonu: „Možda neki Use Your Illusion“.

Album su izdali za Time Machine Music.

Nedavno su nastupili na Pozitivnom koncertu u Novom Sadu gde su imali priliku da predstave materijal sa albuma „Blesavo jutro“ i dobili su odličnu povratnu reakciju publike na sve pesme.

Spot za pesmu „Dr Olja“ rađen je u produkciji novosadske televizije Kanal 9.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=16-D2FPmSRI

 

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.