PODELI

Danas je u prostorijama Kino Šiške održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena saradnja između Kino Šiške i njihove nove muzičke platforme “MENT” i INmusic festivala. Promotivna platforma MENT pokrenula je takmičenje za slovenačke muzičare, čiji će pobednici (ukupno dva) zasvirati na ovogodišnjem INmusic festivalu uz imena kao što su The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, Jagwar Ma, Digitalism i mnoga druga velika imena današnje muzičke scene.

MENT je projekt koji je usmeren na promociju slovenačke savremene muzike i saradnju s međunarodnim muzičkim festivalima. Slovenački muzičari mogu se na ovaj konkurs prijaviti do 22. aprila, nakon čega će žiri odabrati finaliste, a ukupno dva izvođača zasviraće na ovogodišnjem INmusic festivalu. Kao i INmusic festival, MENT je sastavni deo evropskog programa za razmenu talenata ETEP (European Talent Exchange Program).

Osim saradnje s Kinom Šiška i njihovom platformom MENT, za nastup na INmusic festivalu održavaju se još tri takmičenja: “Zasviraj sa Žujom”-za bandove u Hrvataskoj, “Juke DJ Thrill Contest” natječaj za DJ-eve u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj i “All About The Music” koji se odvija u Velikoj Britaniji.

Prijave na konkurs “Zasviraj sa Žujom” su završene, a glasanje za favorite počinje 21. aprila na službenoj Facebook stranici Ožujskog piva. Prijave za DJ-e “Juke DJ Thrill Contest” traje od 9. do 30. aprila, a glasanje za favorite biće omogućeno na službenoj Facebook stranici Nissana. “Juke DJ Thrill Contest” otvoren je za sve zainteresovane dižejeve u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Više o svim konkursima može se pronaći na službenoj stranici festivala www.inmusicfestival.com. “All About The Music” odvija se u Velikoj Britaniji i organizuje ga britanska agencija specijalizovana za festivale “Eufest”, a ime pobednika biće poznato 2. maja.

INmusic festival u svom programu takođe će ugostiti mnoge muzičare iz programa ETEP-a i CEETEP-a. ETEP je skraćenica od European Talent Exchange Program. Radi se o inicijativi organizacije Noorderslag Foundation kojoj je cilj proširiti krug nastupa evropskih izvođača na što veći broj evropskih festivala, predstaviti ih što široj publici putem različitih medija. Inicijativa je osnovana 2003. godine, a u tih proteklih deset godina program je obuhvatio 71 festival u 26 zemalja, odnosno 605 izvođača koji su održali ukupno 1646 nastupa. Kao deo programa ETEP funkciniše i CEETEP (Central Eastern European Talent Exchange Program) koji princip razmene muzičara primenjuje na festivale istočne i srednje Evrope.

Ulaznice za INmusic festival mogu se kupiti u Tisak Media centrima u Hrvatskoj, u Dirty Old Shopu u Zagrebu, putem Tisak Media Webshopa i putem službene stranice festivala inmusicfestival.com po ceni od 299 kuna do 17. aprila.

Foto: Tomaž Pezdirc