PODELI

O beogradskom bendu Rok Bulevar, u poslednje vreme dosta se piše i priča. Sa svog prvog albuma “Rokenrol je živ” objavili su treći spot i to za pesmu “Jelena”, a u pripremi je turneja u zemlji, ali i regionu. Marko Vidojević, frontmen benda,  odgovorio nam je na nekoliko naših pitanja.

 

 

 

Remix:  Kada je osnovan bend Rok Bulevar?

 Rok Bulevar: Osnovao sam ga 2008. godine, ali sa ozbiljnim radom, u sadašnjoj postavi, krenuli smo pre dve godine.

 Remix: Samo ime govori koju vrstu muzike svirate. Koji bendovi sa prostora bivše Jugoslavije možete izdvojiti kao svoje uzore?

 Rok Bulevar: Na naš rad su uticali mnogi bendovi. Evo, na prvu, mogu nabrojati neke od njih: YU Grupa, Generacija 5, Indexi, Bijelo Dugme, Smak, Atomsko Skloniste, Vatreni Poljubac, Divlje Jagode..

 Remix: Objavili ste album “Rokenrol je živ” i tri spota. Poslednji je za pesmu “Jelena”. Koliko su vam spotovi pomogli u promociji vašeg rada van granica naše zemlje?

 Rok Bulevar: Da, do sada smo realizovali tri spota, ali nećemo se na njima zadržati. S obzirom da se vrte na nekoliko televizija u regionu već daju prve rezultate, javljaju se ljudi iz Bosne i Hrvatske kojima se sviđa to što radimo, a nadamo se da će biti i konkretnih rezultata, tj. koncerata u skorije vreme.

 Remix: Kako publika koja vas prvi put sluša reaguje na vaše pesme ?

 Rok Bulevar: Nisam kompetentan da kažem to, ali voleo bih da nastave sa ovakvim reakcijama. (smeh)

 

Remix: Kakvi su planovi za koncerte u regionu?

 Rok Bulevar: Planovi su nam da sviramo svuda gde nas pozovu i uvek se rado odazivamo i što se tiče Srbije i regiona, a već se nešto “kuva”, uskoro ćemo objaviti više informacija.

 Remix: Koje još numere, osim autorskih pesama, svirate tokom nastupa?

 Rok Bulevar: Pored autorskih sviramo i obrade grupa na kojima smo odrasli, od prethodno pomenutih domaćih bendova, i stranog hard roka – Deep Purple, Jimi Hendrix,Whitesnake, Bon Jovi, itd.

 Remix: S kim biste u ovom momentu najviše voleli da podelite binu?

Rok Bulevar: Teško pitanje. Ima mnogo bendova koje poštujemo i čiju muziku volimo, od naše generacije bih mogao da izdvojim Atlantidu, sa njima smo već svirali par puta, od naših uzora smo imali već priliku da budemo predgrupa Divljim Jagodama, Osmom Putniku, delili smo binu sa Generacijom 5, Kerberom, Najdom..  To su bila nezaboravna iskustva.

 Remix: Možeš li za kraj da izdvojiš nekoliko svojih omiljenih stihova, naravno iz neke od pesama Rok Bulevara 🙂

 Rok Bulevar: “Kad svi zaborave, a ti seti se, daj nade ovom gradu bez sna, oteraj zore da večno te zamišljam, među oblacima slikam kad nema mi sna” i “Pre nego što zaspiš pokrivam te zvezdama”.

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.